Le Büss

2011-03-31
I skrivande stund är jag på södergående E4 mellan Härnösand och Sundsvall. Har brett ut mig över två säten i bussen och jäser på att Ybuss har gratis internet och kontaktuttag, de senaste fyra timmarna känns som en timma. Kanoners!
I Umeå var det knappt tio personer som klev ombord, men nu är det väl halvfullt ungefär. I Härnösand satte det sig en gubbe på raden framför mig och han luktar så äckligt! Den första kvarten var det förskräckligt men nu antar jag att min näsa har vant sig. Typ sursvett och ton med billig pafrym...ueck.
.
.
Det är i alla fall cirka två och en halv timme innan jag sitter hemma i världens bästa husvärldens bästa vågbro med världens bästa familj och efter lite middag med dom kommer jag umgås med världens bästa vänner!
.
Wihooooooooo

Yääää

2011-03-30
Tjena polers!
Haha, jag hade typ glömt bort att jag hade blogg. Men det har inte hänt något speciellt de senaste dagarna ändå. Helgen förgylldes med fest fredag och lördag, resten av tiden var jag bakis ;)
I skolan har vi dragit igång med Utställningsteknik den här veckan. Vi ska göra en utställning åt glaskursen på skolan, så det ska bli spännande!
Har väl inte mycket mer spännande att berätta, eller jo! Jag vurpade med cykeln idag. Precis innan jag skulle hoppa av cyklen idag när jag cyklade hem så slirade jag på en isfläck och fick cykeln över mig. Fick ont i baken och höften, men det har gått över nu :P
.
IMORGON ÅKER JAG HEM TILL SÖDERHAMN!
Har insett att jag endast varit hemma 1 NATT sedan januari, inte konstigt att jag har haft hemlängtan!
Jag ska pussa och krama på allt och alla därhemma :D
.
Något av dom roligaste tidsfördriven jag har när jag sitter framför datorn är webcam, så här får ni ett litet smakprov på vad min dator brukar se ;)
.

MÄTT!

2011-03-25
Igår mättade jag mitt huvud med information och min mage med massa mat!
Det var som sagt informationsdag på skolan igår. Jag och några tjejer från klassen fick veta mer om lite olika program så just nu är jag jättepeppad på att plugga till hösten. Har alldeles nyss vart in på studera och sökt till systevetenskapligaprogrammet, vi får väl se hur det slutar ;)
.
Fick gratisgrejer på skolan. Kolla vilken snygg tygväska!!! Och en fin disktrasa,bokmärke, vykort och gooodis ;)
.
När jag kom hem från skolan skulle Henke och Lars åka in till stan så jag hakade på. Efter det rullade vi ut till Ica Maxi och köpte massa gott. Det blev fläskfile med potatis och morötter i ugn till middag och sen gjorde Lars en god vanilj och jordgubbspaj. PALTKOMA kan jag lova! Är typ fortfarande mätt :P
.
Mmm, pajen!
.
Nu har pojkarna åkte hem mot Timrå igen och här sitter jag. Funderar på att cykla ner på stan en sväng innan det är dags för spelkvällen!
.
Hörs hej :D

Ajajaj, KLET!

2011-03-23
.
Uscha!
Imorse vaknade jag tidigt och kände hur mitt högra öga var alldeles igenkletat, rött och ömt. Ögoninflammation? buhu. Men det är inte på värsta viset ändå, jag har haft värre ögoninflammationer. Men irriterande är det ändå. Så nu gäller det att hålla fingrarna i styr så man inte är där och petar. Jag googlade och läste att det brukar gå över inom en vecka, så jag anar att det borde vara över om någon dag och att jag inte vaknar upp med något nytt imorgon. Igår var jag lite illamående, hade huvudvärk och frusen på eftermiddagen. Idag har jag  fått kalla rysningar då och då. Men illamåendet och huvudvärken är tack och lov borta i alla fall.
Det vore så typiskt om jag blir sjuk nu, när jag äntligen har saker planerade.
Imorgon är det informationsdag på skolan så man kan gå och lyssna på föreläsningar om olika program. Så jag tänkte stanna kvar efter lektionen och gå på en föreläsning som handlar bland annat om Systemvetenskapliga programmet med inriktning mot design, interaktion och innovation. Det låter ju fint i alla fall!
Sen så kommer Henkes bror Lars hit och hälsar på. Vi ska nog käka något gott och planerar att ha en filmkväll. Se på fredag plockar med sig Henke hem till Timrå över helgen eftersom han ska spela tennismatcher.
Sen på fredagkväll har jag och några i klassen planerat en spelkväll med vin och chips.
SÅ KÄRA GUD, HÅLL MIG PIGG OCH KRY!

Sol, vagel, matta

2011-03-22
Idag är det så soligt att det gör ont i ögat!
Eller nä, men det är väldigt soligt och jag har ont i ögat, men det beror på att jag fått en irriterande vagel. AJ!
Jag kände att det ömmade igårkväll, och imorse fanns den där. Hoppas att den försvinner snabbt.
.
Idag har jag ingen skola men Henke är där och tentapluggar för fullt. Dom har tenta på torsdag, så nu spenderar dom hela dagarna på skolan. Fast jag vet inte hur effektiva dom är egentligen, dom håller till på IKSU så dom varvar pluggning och gym. Själv ska jag bege mig ut och rasta benen hade jag tänkt. Vet inte om det blir promenad eller löpning, får se hur snabbt jag vill komma tillbaka. ;)
.
Jag var nyss ut till soprummet och kastade en massa. Samtidigt passade jag på att hämta mattan som hade blåst ner från vår balkong. Jag upptäckte den nere på backen härom dagen när jag var ute på balkongen. Men då låg den precis vid husväggen nedanför fönstret på bottenvåningen. Det känndes inte så lockande att plumsa genom massa snö för att hämta den, så vi har ignorerat lite. Men så idag när jag va ut på balkongen såg jag att den hade blåst en bit till och låg på snövallen precis vid vägen, så det kändes som att det var dags att hämta den innan den flög in i en cyklist, en bil eller någon som gick förbi :P
.
Nu ska jag byta om och gå ut, Ciao!

Fredagsfika gör mig glad

2011-03-18
Idag har varit en ritkigt bra dag. Tackar min kära mor, far, syster och syster för skypesamtal och kommentarer. Mitt humör har varit på topp sen dess! :D
Idag känndes det skoj att ge mig ut på en löptur och jag va så peppad att jag sprang längre än jag gjort någon gång innan, 12 km utan stopp!
Så ikväll kan jag glatt unna mig lite gott framför en film eller två. Henke drog iväg och kollade på innebandy för ett tag sen, men han sa att han hade tankat hem några filmer som vi kunde kolla på sen och dra fram godispåsen ;)
Men som den hemmafru jag blivit kliade det i mina bakningsfingrar även denna fredagskväll. Så just nu luktar det nybakade kakor i massor. Henke hade hittat ett galet enkelt recept på havrekakor som jag har gjort en omgång av. Och tidigare idag när Alex var här och hälsade på pratade vi om sånna här chokladkakor med pärlsocker på. Så nu har jag gjort en omgång med sånna också, fast utan pärlsocker för det hade vi inte hemma, men jag kan lova att dom är goda!
.
.
Så nu kan ni kommer hit på kakfika! :D

Bergochdalbanevecka

2011-03-17
Jag har visst drabbats av en sån där konstig vecka när humöret går upp och ner titt som tätt.
Jag har framtidsångest, ska jag plugga eller jobba? Jag vill ju bo kvar här ni när vi ha lägenheten, men det finns ingen utbildning här som lockar. Jag har hemlängtan! eller det är väl alla människor jag saknar. Skulle vilja att alla fanns här i Umeå. Skoldagarna är så korta så det känns som att jag slösar bort så mycket av min tid. När jag kommer hem vet jag inte vad jag ska göra. Jag vill träna! men har inte råd med gymkort och motivationen till att träna själv kommer allt mer sällan. Jag vill göra massor, men har blivit alldeles för snål. Jag vill pyssla, men inspirationen är död. Vädret är grått och trist idag...inte nog med allt så har jag tjejvecka...ååååh
Nu har jag helg i alla fall, och vi har godis hemma. Jag räknar med att det bara kan bli bättre nu!
Inga roliga bilder har jag tagit på sistone heller, men jag kan visa denna och berätta att jag längtar så efter mysiga hemmakvällar fyllda med skratt tillsammans med dessa vågbroladies!

Brööööööööd

2011-03-12
.
Se så många limpor det blev!
Det blev helt okej och jag är så stolt över mig själv :D
Kom över om ni är sugna på lite smörgåsfika! ;)

Fredagsjäs!

2011-03-11
Tjolahopp tjolahej!
Det är fredagkväll och utanför åker traktorer och plogar vägarna non-stop. Imorse ville vi verkligen inte kliva ur sängen eftersom det toksnöade ute, sååå deprimerande. Jag hade planerat en promenad till Ica Maxi för att köpa lite ingredienser inför ett framtida brödbak, men...vädret med snöstorm lockade ju knappast till att gå nån kilometer längs med älven. Så jag fixade lite hemma någon timme och sen blev vädret lugnare. Då tog jag min ryggsäck och traskade iväg. Dock blev det till Willys iställer för Ica, efterosm det ligger lite närmare än Ica Maxi men ändå är lite ekonomiskare (heter det så). Väl hemma vankades det pizzabak så jag drog igång med att göra en pizzade och pizzasallad. Det blev hur gott som helst!
Just nu är jag hemma själv, Henke har dragit på innebandymatch och ska hem till Stefan sen med några från klassen. Så jag roar mig med att baka igen. Jag har försökt göra det goda rågbrödet som mamma brukar göra. Just nu står det och jäser för andra gången innan det ska in i ugnen. Så jag sitter vid datorn i förkläde och dricker vin...har jag blivit 40+?
.
.
Såhär mysig såg "bakbordet" ut
.
.
.
Och såhär fint ser det ut när degar jäser hemma hos mig ;)

Seg i starten

2011-03-10
Nu har jag fått helg och tänkte fira det med att plugga lite. MEN, det går så sjukt segt att komma igång. Nu i skolan har vi föreläsningar om lay out, teckensnitt och illustration samt lektioner i Illustrator och InDesign. Vi har ju väldigt korta dagar men ändå hinner hjärnan bli överbelastad av information vissa dagar. Som tur är lär vi oss saker som känns användbara och intressanta, men det går lite för fort ibland så man måste liksom varva ner och försöka få in allt ihop. Så när jag kommer hem vill jag bara koppla bort allt ett tag innan jag kör igång igen.
Vi har fått två lite större uppgifter som vi ska jobba med ända till kursens slut. Så det är lätt att låta det ligga eftersom man har så jättemycket tid kvar. Det vet vi väl alla hur det blir om man tänker så? Då kommer man sitta där sista kvällen och stressa ihjäl sig för att få klart allt. Så nu ska jag i alla fall komma igång i tid så kan man ströjobba lite då och då för att få det klart utan stress.
Uppgifterna består av att göra en grafisk profil för ett företag och att göra en sammanfattning av 3 kapitel i kursboken.
Den grafiska profil-uppgiften innebär att vi ska skapa en helt ny grafisk profilpärm för ett företag som redan finns eller ett företag som vi själv hittar på. Profilpärmen ska innehålla en logotype som man själv utformat, sen ska man välja vilka färger och teckensnitt företaget ska använda sig av och på vilka olika sätt. Vi ska även designa brevpapper, visitkort o.s.v som ska gå i samma grafiska profil.
Jag tycker att den här uppgiften är jättekul! Jag är fortfarande i den tänkande fasen och försöker komma på vad jag vill ha för företag. Sen när man väl bestämt sig räknar jag med att det kommer flyta på eftersom allt ska gå i samma stil. Ni får se hur det går allt eftersom :)
Typ såhär ser min dator och hjärna ut under dagarna!

Det luktar gott!

2011-03-09
För tillfället sitter jag i soffan och kikar på en repris av halv åtta hos mig, samtidigt som det står en lasagnette och gottar sig i ugnen. Det luktar så underbart matigt i hela lägenheten nu.
Jag tog en promenad lite tidigare innan jag till slut hamnade på ica för att köpa lite ingredienser till middagen. Åh jag blev så sugen på att köpa massa gott idag. Hade jag inte haft kontroll över mig själv hade jag kommit hem med nyponsoppa, äppelmos, te, risifrutti, färsk pasta, glass...you name it. Allt såg gott ut idag!
Men nu måste lasagnetten plockas ut!
hörs hej :D

Tjejsemlor

2011-03-08
Ikväll har vi varit 7 tjejer hemma hos Hanna och bakat semlor. Eller det va väl bara två som egentligen bakade, men vi hade alla med oss ingredienser. Dom blev i alla fall supergoda och väldigt mättande. Så efter en varsin hamnade vi alla i paltkoma typ. Jag fick smuggla med mig en hem till Henke och göra honom glad ;)

Färska och sådär halvljummen...MUMS!

Lördagspepp!

2011-03-05
Här sitter jag nu och har en riktig segmorgon. Det är fint väder ute men det blåser så jäkla mycket ute så det känns inge lockande att aktivera sig ännu. Har fastnat framför skidorna på tv. Heja Kalla! 

Ikväll så smäller det kl 19:00 med klassfest!
Vi ska vara hos Josefin som bor här på Liljansberget, bara ett hus emellan oss så det blir skönt att inte behöva passa nå bussar eller så. Det verkar nu blir vi 12 stycken och jag tror det kommer bli riktigt roligt.

Innan festen blir det nog det där restaurangbesöket. Henke har nämligen köpt ett häfte med massa kuponger från restauranger där man kan äta 2 men betala för 1, så det kan ju vara värt det ;)

Men nu ska jag ta tag i diskberget!

Fredagsmys!

2011-03-05
Gårdagen spenderades till en början i skolan och senare på kvällen hade jag och Henke planerat att åka in till stan och käka. Men det slutade med att vi lagade mat hemma och drog till IKSU för att kolla på innebandymatch. Efter det gick vi till Ica och handlade lite gott på vägen hem. Sen gjorde jag lite krabbelurer och bullade upp framför en film. Fredagen var tyvärr inte intressantare än så eftersom jag tvärslocknade innan filmen hann ta slut :P

Torsdagsvänlighet!

2011-03-05
En liten sammanfattning av min torsdag den 3 mars 2011

Jag hade ingen lektion denna torsdag så jag segade i soffan ett bra tag, käkade lunch och grät framför Oprah som den dagen handlade om mirakel. Dom berättade om en familj där deras tre små barn, en pojke och två flickor, hade dött i en bilolycka. Några år senare hade mamman blivit gravid med trillingar, en pojke och två flickor. ETT MIRAKEL enligt Oprah och alla grät, självklart jag också.

Haha, varför berättade jag det egentligen?

Hur som helst, efter Oprah begav jag mig ut på en promenad. Jag snurrade runt så gott som hela Umeå kändes det som, hittade småvägar här och där som jag ville undersöka. På väg hemåt gick jag förbi en busshållsplats där det var en liten tant som försökte ta sig ner från en liten kant, men hon vågade inte ritkigt eftersom det var ganska halt ute. Så jag gick fram för att hjälpa henne ner för kanten, vilket slutade i att jag gick med att jag hjälpte henne hela vägen hem eftersom hon var så rädd för att halka.

Det kändes bra i själen ;)

Onsdagspub!

2011-03-05
Nu kommer ett inläggsregn med dagarna ni missat ;)

Onsdagen drog igång med föreläsning och en illustrator-lektion. Under rasten däremellan bestämde vi att dom i klassen som kunde och ville skulle träffas på en pub i stan och umgås lite. Jag och Josefin som bor här på samma område tog bussen in tillsammans och till slut var vi ett gäng på 11 personer som satt och hade det riktigt trevligt faktiskt. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och sen drog vi iväg till en annan krog där ett band skulle spela. Dock sjönk stämningen ganska snabbt där eftersom bandet inte var speciellt tilltalande och folk började bli trötta. Så vid elva drog vi för att hinna med ett snabbt besök på max och hoppa på sista bussen hem. Det var ju trots allt vardag, så bussarna går inte efter tolv.
Hur som helst var det en lyckad kväll och det känns väldigt roligt att vi vet att vi kan umgås och ha roligt tillsammans även utanför klassrummet!


Festkollage

2011-03-01


Kände för att göra ett kollage av bilderna från inflyttningsfesten isteället för att ladda upp flera olika bilder.
Så bilderna är blandade från hela kvällen. Men vi är ju så fräscha allihop så det syns inte vart vi har förfest, fest eller efterfest ;)

Haba Haba Norge!

2011-03-01
Helgen har bara flugit förbi och det är visst redan tisdag. Vi hade ju inflyttningsfest i lördags och den va riktigt lyckad tycker jag. Vi han med förfest, fest, krogen och efterfest innan vi slocknade vid fyra-fem tiden med fyra övernattare i lägenheten. Jag lägger upp lite bilder senare! :)

Söndag och måndag var riktiga slödagar men idag har jag vänt på steken! Snörade på mig löparskorna och svettades i 10 km ute i solen. Även om jag inte är ute och springer lika ofta som jag vill så känns det som att det går lite bättre för varje gång nu. Jag brukar komma ihåg tiderna efter 7 km och det har gått 0-2 minuter snabbare varje gång. Det är ju åt rätt håll i alla fall och det är peppande!

När jag kom hem och skulle göra lunch så lyssnade jag på P3 Musik på radion och fick höra en av mina nya låtar som jag lyssnar på när jag är ute och springer. Då fick jag till min stora förvåning veta att det är Norges bidrag till Eurovision!
Den här låter är det: 



Vad tror du om den Lisa? ;)

Måste visa hur min utsökta lunch såg ut idag



Wookade Quornbitar, haricots verts, morötter och färsk broccoli. Och herregud, FÄRSK BROCCOLI, hur mycket godare än fryst broccoli är inte det? Me looove

På den andra bilden ser ni även vårat husdjur som vi har i lägenheten. Det är den som får våra matrester ;) 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!