Valborg!

2011-04-30
Trevlig helg everybody!
.
Här befann jag mig igår! Det finns en slalombacke i närheten där vi bor. Så igår när jag va ute och sprang kände jag att det var dags att pinas lite extra. Det finns en väg bakom backen som är helt fri från snö nu, så där körde jag idioten några vändor...puh, ja det känndes ju att man lever. Sista vändan stannade jag på toppen och satte mig och tittade på utsikten. Som ni ser försökte få till ett panorama med telefonbilder, haha :P
.
Kvällen bjöd på en cykeltur till Ica, där vi fick provsmaka..
Så galet god!
Sen gjorde vi tacos och efter det försvann Henke till Stefan. Själv bäddade jag ner mig i soffan och kollade på film. Men så plötsligt plingade det på dörren. Klockan var typ nio på kvällen och jag blev sjukt nervös. Jag såg genom kikhålet att det stog två tjejer utanför dörren, men såg inte vilka det var. Så jag tänkte att det kanske var några som skulle på fest och hade gått fel. Men så när jag öppnade dörren var det ju Sofia och Victoria (dom bodde i samma korridor som Henke). Dom hade blivit rastlösa på kvällningen och tog en cykeltur för att hitta någonstans att hälsa på. Inte nog med det så hade de med sig en burk med chokladbollar. Så självklart släppte jag in dom ;) Så vi kollade klart på filmen och småpratade fram till tolvtiden. Väldigt trevligt med besök! :D
.
Victoria och Sofia på vår inflyttningsfest :D

Just nu!

2011-04-28
Min käre sambo kommer snart hem och jag har lovat att ha något smaskigt serverat till hans hungriga mage.
Så nu står jag i solskenet vid spisen med öppen dörr och fixar Flygande Jakob. Blir han inte glad för det så kastar jag ut honom ;)
Det är helt underbatrt väder ute, va ute på en promenix förut och hitta tussilago!
.
Nu ska jag fortsätta poppa svenska sommarklassiker och leka kock :D

Utställningsteknik

2011-04-28
ag kände för att berätta lite vad det är jag sysslar med i skolan nu för tiden.
.
Just nu har vi Utställningsteknik och hela klassen jobbar med att göra i ordning åt de som går kursen glasdesign på universitet. Utställningen ska äga rum i lärarhuset där vi håller till så det är inget vanligt galleri, utan en plats där det rör sig folk och studeneter hela tiden.
.
Jag hittade en bild när jag googlade så nu ska jag vara väldigt pedagogisk med hjälp av photoshop och visa er iställer för att ordbajsa en massa!
.
Såhär det lärarhuset ut! Det finns en så kallad ljusgård mitt i huset med en läktare och scen på nedersta våningen. Mellan våningen är entréplan. Övre plan är där vi kommer ha utställningen.
.
Alltså den här våningen!
.
Hela klassen har delat in sig i olika grupper som har ansvar för olika områden.
Marknadsföringsgruppen: Fixar affischer, annonsering, logga o.s.v
.
Videogruppen: Eftersom det är så pass högt i tak på övervåningen kommer det hängas upp stora vita stycken av ett material som jag inte vet vad det är gjort av, men det kommer i alla fall finnas en projektor på varje sida där det ska rulla en film som syns på dessa stora vita styckena.
.
Boxgrupperna: Det finns fyra grupper som alla har fått i uppgift att bygga en varsin box att ställa i ett varsit hörn. Boxarna är över två meter höga och har olika öppningar där man kan kika in och se glasföremålen. (Jag ska ta med mig kamera och ta bilder sen när allt är klart)
.
Glasskåpsgruppen (MIN GRUPP!): Det syns inte så bra på bilden, men uppe där i vänstra hörnet finns ett åtta meter långt glasskåp som jag och två tjejer till jobbar med. Vi kommer pynta väggen i skåpet och sätta upp hyllor där det kommer stå massa fina glasföremål.
.
Jag ska som sagt visa bättre sen hur det verkligen ser ut, men nu har ni väl en liten aning om vad vi sysslar med i skolan i alla fall ;)

Kvällspyssel

2011-04-27
hej och hå, det blev dammsugning istället för promenad. Det blir dock ingen tvättning, insåg att vi inte hade så mycket tvätt så jag avbokade passet och väntar tills Henke kommer hit eftersom han säkert har lite mer tvätt med sig.
Jag har dessutom piffat upp min underbara pall såhär på kvällningen. Jag klädde om sitsen med ett av tygerna som jag köpte på röda korset härom veckan. Någong gång i framtiden ska jag måla om den också. Men vad tycks?
Nya och gammla tyget
.
Nu ska jag göra fruktsallad till middag!

god morgon god middag god kväll

2011-04-27
Hejhejhejhej
Idag var vi visst lediga från skolan, så jag har haft en hel dag i min ensamhet. Idag har jag plockat och fixat i lägenheten, vart jag ut på en löprunda, lagat smaskig lunch och sen tänkte jag lägga mig och steka på balkongen. Men märkte snabbt att sommarvärmen som var i Söderhamn inte har kommit till Umeå, så jag kröp ner under min filt i soffan istället.
.
Nu har jag legat här ett tag och börjar bli rastlös. Funderar på att ta en promenad eller dra fram dammsugaren. Klockan 19:00 vankas det tvättning. Skulle ju var skönt att ha all städning och tvätt överstökad. Kanske får några extra flickvännspoäng av Henke när han kommer hit imorgon också ;)
.
.
Börjar sakna sambolivet lite för mycket snart. Längtar tills imorgon då allt blir som vanligt igen :D

Påsk

2011-04-26
En liten snabbgenomgång av påsklovet pch varför jag inte slöat så mycket framför datorn. De få stunder som jag dokumenterat med min iphone bjuder jag på här:
  • Vädret var soligt och jag var snäll. Hjälpte till hemma med däckbyte, krattning, flyttade ved m.m.
  • Detta belönades med vin, jordgubbar och massa annat mums.
  • Har plöjt igenom många spel med familj och vänner. På bild är det en omgång labyrint med mamma, pappa och Lisa en fredagkväll :)
  • Kissekatterna har varit mysiga!
  • Grillpremiären var rejäl!
  • Igår åkte jag hem med lyxbussen. Extra breda skinnsäten är inte fy skam ;)
  • Hemma hittade jag en mumsig limpa i tre olika färger
  • Jag tog dessutom med mig snyggaste brännan till Umeå. Jag somnade i solen med leggings uppkavlade till knäna...vackert!
.
Nu kollar jag på big brother och försöker hänga mer i vad som hänt, eftersom TV11 inte finns i Söderhamn. Så jag har missat en vecka. Skandal ;) haha

FÖRLÅT!

2011-04-25
Sorry Jenny och Mamma som klagat på uppdateringen. Skollov innefattar alltså inte blogglov har jag förstått nu. Men nu är jag tillbaka i Umeå för en timme sen. Postfacket var fyllt med reklam och brev, tyvärr bara räkningar. I kylskåpet stog sur mjölk och i brödfatet fanns en grön limpa. Känns som att jag tar en sväng till Ica imorgon efter skolan.
Skriver något roligare imorgon, God natt darlings!

Dagens shopping

2011-04-12
Jag hade planerat att cykla iväg för att köpa sytråd och sen hem för att sy gardinerna...men cykeln ville rulla en extra bit. Så jag hamnade på Röda Korset där det genast började klia i fingrarna. Men tack vare att plånboken sved lite så lyckades jag hålla igen, men dom här underbara tygerna kunde jag inte förmå mig att lämna i butiken.
.
Jag har märkt att jag dras extra mycket till blommiga tyger.
.

De här ville också gärna följa med hem, men det får blir en annan gång :p
.

Sen stötte jag på denna i ett hörn...hemska minnen väcktes och jag rusade till kassan och trampade hem igen!
.


Brumm brumm

2011-04-11
Jag har fått hit min symaskin!
Imorgon ska jag gå in i rollen som hemmafru igen. Köpa tråd så jag kan sy gardiner och kuddar :D

Hemmafru vs. Student

2011-04-08
.
Tadaaaa! Har frysen full av kanelbullar nu :D
Jag hittade inge pärlsocker på affärn, så det fick bli low-sugar bullar. Men dom blev riktigt goda ändå kan jag lova. Jag känner på mig att jag kommer bli en riktig bullmamma när jag blir stor ;)
.
.
Jag har insett att vårat kök inte är helt komplett med  redskap än. På bilden ser ni min kavel som jag använde igår. Sen så har vi ju ingen slickepott längre, som ni kunde se i inlägget nedan. En sån där pensel vore också bra att ha, när jag skulle pensla bullarna med vispat ägg fick jag använda gaffel och sked så vissa bullar blev dränkta i ägg.
Önskelista:
  • Slickepott
  • Kavel
  • Pensel
.
Igår när jag pratade med Lisa i telefon så konstaterade vi vilken hemmafru jag börjar bli. Så ikväll ska jag ändra på det. Då ska jag ta med mig billigt vin i tetra och bege mig till Ålidhem (bostadsområdet där det finns fler studenter än på universitetet typ) för att gå på utflyttningsfest hos Josefin. Efter det kommer vi säkert dra på någon kårpub.
Känns bra att kunna väga upp hemmafrusysslorna med studentliv ;)
.
God helg allihop!

Ida mitt i...

2011-04-07
...BULLBAKET :D
.
Snabbt efter förra inlägget traskade jag iväg till Ica och köpte jäst. Sedan dess har jag blandat och knådat så nu står det en mysig bulldeg och jäser på diskbänken.
.
.
Dock gick det inte helst smärtfritt att göra degen...

Mani?

2011-04-07
Jag tror jag fått Bakmani!
.
Sitter och kollar på massa smaskiga recept mest hela tiden känns det som. Bakade ju frukostbröd igår och nu vill jag knåda degar igen. Jag vill bara stå i köket hela tiden och få fram den där underbara nybakat-doften!
.
Henke har cyklat iväg för att kolla på hockey hemma hos Stefan, så jag är solo i några timmar. Funderar starkt på att springa iväg till Ica och köpa lite jäst och göra något som jag aldrig gjort förut. KANELBULLAR!
Vi får väl se hur det slutar, fast nu när jag skrivit det känns det dumt att strunta i det ;)
.

Vuxenpoäng?

2011-04-06
Tjohejsan!
Dagen började med grått och trist väder, så det gjorde inte ont att sitta i skolan några timmar direkt. Men när jag kom hem och käkade lunch började himlen spricka upp och timmarna därefter har varit soliga och fina. Jag kände för att piffa upp lägenheten lite, så jag tog på mig stövlar och solglasögon och traskade ut i skogen för att plocka lite påskris!
.
.
Jag har dock inget påskpynt, så jag free-stylade lite med några av alla sidenband som jag har för att få lite färgklickar ;)
.
Just nu springer jag och Henke fram och tillbaka till tvättstugan, samtidigt som jag bakar bröd!

Jag har det bra!

2011-04-05
.
Vaknade utan hjälp av väckarklockan idag.
Pigg och glad, slöade i sängen eftersom jag inte hade någon lektion.
Åt frukost, slöade.
Snörade på mig springskorna, svettades och var 1 min snabbare än tidigare tidtagning på rundan.
Duschade, slöade och åt lunch
Pysslade med skolarbete ett tag innan jag satte mig ute på balkongen i solen...och slöade.
Henke kom hem, gav mig ett post med deklarationspapper "Beräknat belopp som du ska få tillbaka: 4545:-"
.
Jo, jag har det nog ganska bra idag! ;)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!