Cykelflytt

2011-01-27


Idag har jag flyttat!

Kunde hämta nyckeln imorse, så jag drog igång dagen med att fylla väskor med prylar och cykla fram och tillbaka mellan mitt korridorsrum och lägenheten. Det blev fyra vändor så nu har jag väl underlätta jobbet lite i helgen i alla fall ;)
Imorgon stiger jag och min sambo på Ybussen 12:20. Han hoppar av i Timrå jag i Söderhamn. Sen sover vi några timmar, packar flyttlasset och rullar upp till umeå igen på lördagmorgon. Jag är så spänd och förväntansfull!

Inte nog med det så köpte jag och Henke två soffor för en halvtimme sen!


Fruktansvärt fula, men billiga och fräscha nog för att funka tills vi hittar vad vi verkligen vill ha.  500 kr för båda!





Vilken härlig dag, tralalala

2011-01-26
aaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh!
Det känns så bra idag att jag springa runt ute och vårskrika a´la Ronja Rövardotter :D

Dagen började med lektion och redovisning av uppgifterna. Det gick bra, jag märkte att jag hade kunnat jobba mer med mitt självporträtt när jag såg alla andras. Jag är ändå nöjd eftersom jag lärt mig så mycket av vad alla andra hade gjort så nu vet jag nya knep och tekniker för att kunna bättra på mitt eget på ett snyggare sätt än vad jag hade kunnat göra innan. Så det var en väldigt lärorik redovisning där vi lärde oss mycket av varandra.

Sen så fick vi vår nästa uppgift som kommer bli sååå rolig att jobba med!
Det är en väldigt kreativ uppgift och lite svår att förklara såhär i text, men ni får se sen när jag är igång med arbetet. Men jag vågar nog avslöja att spaghetti kommer ha en huvudroll i mitt projekt ;)

Var in till ica på väg hem för att handla lite, och såklart växer min kärlek till ICA för varje gång jag gå dit. Idag hade dom nämligen 1 kg blodapelsiner för 10 kr :D

Nu ska jag käka lunch och börja jobba med uppgiften, Auf Wiedersehen!



Pyssel i Photoshop

2011-01-25

Här sitter jag och äter middag/kvällfika. Har suttit och jobbat med uppgifterna ett tag nu och tiden har flugit förbi mig. Så nu sitter jag här och äter flingor och mjölk och känner mig ganska klar med vad jag gjort.

Ena uppgiften var att göra ett kollage i bannerstorlek där vi fick välja på lite olika teman och känslor.
Jag velade fram och tillbaka över vilket jag skulle välja. Gjorde först ett förskräckligt kollade på tema 70-tal då jag använde mig av massa bilder på 70-talsfrisyrer. Men det blev en stor besvikelse när jag insåg hur fult det vart! Så då började jag klura på temat It/Framtid/Digital teknik (läraren hade svårt att bestämma sig för ett ord).
Jag lyckades i alla fall hitta en del fräsiga bilder och såhär långt har jag kommit nu:



Jag har fått med de delar vi skulle prova på (sätta ihop flera hårt beskärda bilder, färgtoning, använda strukturer) så jag känner att jag kan ta med den här som färdig bild och redovisa imorgon.

Den andra uppgiften var att ta ett kort på dig själv och teckna av det i photoshop. Såhär långt harj ag kommit på den uppgiften:


Jag vet inte om jag ska pilla nå mer på den här bilden. Den är ju lite platt, men ändå så känns det som att den funkar. Jag räknar med att dom inte förväntar sig några mästerverk nu när det är första uppgifterna. :)

Nu ska jag snart skype-dejta med min mamma! Ciao

Yo pepole!

2011-01-25

Hej hå, hej hå, här sitter jag och jobbar på!

Visst sörrni, vi har fått första uppgiften på kursen som jag sitter och pysslar på nu. Vi har några veckor med photoshop nu, så till redovisningen imorgon ska vi göra ett sorts kollage och ett tecknat självporträtt. Kan visa sen när jag är färdig :)

Annars för att hålla er uppdaterade på mitt liv har jag och Henke samlat på oss massa vuxenpoäng!
Vi har skrivit en in-/utflyttningslista med vad som måste fixa och vad som är viktigast.
Vi har packat ihop det mesta i våra rum eftersom det var besiktning av rummen imorse.
Vi har kollat upp bredbandsbolag, men inte bestämt oss för vad vi ska välja.
Vi har kollat upp elbolag, men det va bra mycket krångligare att förstå sig på sånt än vad jag trodde. Så det har vi inte helt bestämt oss för heller. MEN vi är i alla fall påväg!
Vi har flyttanmält oss.
Vi har insett att vi inte kommer ha problem med att komma på vad som ska ätas om dagarna, eftersom vi redan verkar laga samma mat även om vi inte bor tillsammans.
Vi nöter på blocket dygnet runt för att få tag i en soffa
VI HAR BETALAT FÖRSTA HYRAN PÅ LÄGENHETEN!

Det är inte långt kvar nu, och jag är glad att jag har lite skolarbeten att tänka på. Annars skulle pirret i magen bli outhärligt. Ska bara ta mig igenom 3 nätter i rummet, 1 natt i söderhamn, sen är resten i lägenheten och sprillans nya sängar!

Gaaaah jag längtar! :D

Nöjd!

2011-01-23
Nu har jag skrubbat och städar korridoren och köket, så det är hög tid att luta sig tillbaka och jäsa med lite glass!

Andra nyheter:

- Henke har spelat tennis fredag och lördag och vann båda matcherna. Nu imorse for han iväg för att spela igen och nyss fick jag ett samtal, han vann alltihop!
Så nu är jag en stolt tennusfru ;)


- I fredags när jag och Hanna skulle åka till bion hamnade vi på reggaebussen!
Jag hade inte hört om det förut, men det finns en busschaufför här i Umeå som är känd som reggaechauffören. Så det var en upplevelse ;)

- Bion var nyttig, kan man säga så? Den va sorglig och hemsk, men bra. En sån där film som vinner priser fast den här förstod man i alla fall. Jag fattade däremot inte varför filmen hette Svinalängorna, men vi råkade komma lite sent till bion så vi missade första kvarten av filmen. Det kanske var under dom minuterna man fick veta varför den hette så.

- Jag tog en promenad runt Nydalasjön igår.



Det var fint väder och en mysig runda :D


Fridag!

2011-01-21

God morgon! Japp, klockan är elva och jag klav alldeles nyss upp!
Idag hade vi visst inge skola så jag är helt fri. Jag har inget planerat förrän ikväll, då jag har en dejt med Hanna. Vi ska umgås lite och sen gå på bio. Vi ska se filmen Svinalängorna. Jag har inte sån bra koll på vad den handlar om, men har hört att den ska vara sevärd. Hur som helst ska det bli skoj att träffa Hanna :)

För övrigt så har min förkylning försvinnit (mest troligt tack vare alla kiwisar)!
OCH
Jag fick igång mitt TV-spel igår, jag har försökt ett par gånger men det ville inte funka då. Så igår nötte jag mariokart ett bra tag innan det var läggdags. Är rädd för att jag kommer fastna vid det ett par gånger till i helgen ;)


Bjuder på iphonebild igen, MarioKart och min lila dosa :D

Ica + Ida = sant

2011-01-17
Har jag sagt att jag älskar ICA?
Åååh, ni förstår inte hur många gånger denna älskade affär har smält mitt hjärta.
Idag efter skolan tänkte jag gå in en snabbis för att köpa honung och kiwi för att kurera bort min förkylning.
Hur glad blir jag inte då när jag märker att det är måndag = nya erbjudanden!
Första jag stöter på är en enorm hög med kiwi! 8 st för 10 kr! :D
Byebye förkylning, nu frossar jag i C-vitamin!


Jag tror det är dags att sova snart ;)

Konstigt konstnärligt upprop

2011-01-17
Va det Grafisk Form jag skulle läsa?
Haha, herregud. Vilken underlig skoldag jag upplevde idag.

Det började bra med att den första jag möter när jag kommer in till Lärarhuset är Ellica Järnkrok, En TRÖNÖBO!
Jag gick parallellklass med hennes lillasyster Siri i Vågbro. Så man är ju "bekanta" liksom.
Det va skönt att heja på någon att prata lite med så man slapp känna sig alldeles vilsen och nervös. Det visade sig till och med vara så att Ellica skulle läsa samma kurs! Jackpot!

När uppropet började var vi väl sisådär 20 personer i klassen och de flesta verkade vara okända för varandra, så det känns lovande för att kunna lära känna folk! Efter att alla hade ropats upp började det underliga. Läraren ville ta kort på oss en och en, och under tiden skulle resten av gruppen kolla på en film. Han sa att filmen var en fransk balett som kunde verka vulgär för vissa....
50-60 min rullade filmen där ett tiotal balettdansare hoppade runt så gott som nakna (de hade remmar som trosor/kalsonger men tuttar var det överallt). De vred och rörde kropparna i alla möjliga positioner, gjorde underliga ljud och ja...jag förstår mig verkligen inte på konst på det sättet. Tydligen skulle uppsättningen symbolisera livet från födsel till död, men jag tror inte att någon förstod sig på det där. Hela stämningen i rummet vi satt i va spänd och pinsam.
Efter filmen fick vi veta att sånt här kan ses som en inspirationskälla till sånt kreativt arbete som vi kommer jobba med. Men snälla, kunde vi få se något lättsammare för att lätta på den redan spända och nervösa situationen när man ska träffa nytt folk. Bra första intryck?

Jag undrar vad morgondagens föreläsning kommer innehålla :p haha




Typiskt!

2011-01-17
Självklart har man blivit förkyld när det är dags för första skoldagen...
Kul att snora och harkla sig under veckans föreläsningar, suck.

Men men, känns ändå skoj att börja med något nytt. Vi har upprop idag 13:15 så innan dess ska jag hitta rätt sal i ett nyss hus på universitetet. Vi ska hålla till i Lärarhuset den här gången. Jag hoppas att det är fler än fyra personer på den här kursen :p
Lämnar en rapport om hur det är senare ;)

För övrigt så startade jag min dag med ett tungt uppvaknande. Igår hade jag bara lite lätt ont i halsen men imorse kunde jag knappt prata och näsan var täppt. Bläää.
Nu till frukost/brunch/lunch gjorde jag en grönsakssoppa och mackor. Första gången jag gör en soppa faktiskt! (förutom varma koppen-soppa) ;)



Nu ska jag svepa en kopp te, klä på mig allt varmt jag har och traska ner till skolan. Pepp på plugg!

Vardagslyx

2011-01-14
Vips sa det så var man tillbaka i Umeå och verkligheten. För inte så längesen var jag på Ica för att fylla upp förrådet och då märkte jag att nu när man ska sköta sig själv igen krävs det inte mycket för att bli glad.
Jag tog med mig allt detta till kassan...



...men hamnade ändå under hundralappen! Det va kalaspriser på allt möjligt den här veckan tydligen.
Ica i mitt hjärta!
.
.
Nu ska jag luta mig tillbaka och fredagsmysa med mig själv och choklad. Mannen i mitt liv är på tentafest så han slipper jag i några timmar till ;)

Lat och rastlös

2011-01-11
Jag har tråkigt, men känner inte för att göra något.
De andra i huset jobbar, förutom Tiger som ligger och snarkar i något hörn. Han har ju drabbats av kattsnuva så han snarkar jättemycket och hostar. Det är så sött! Men klart det är synd om honom också. Han va riktigt sjuk i torsdags så jag och Lina tog honom till veterinären i fredags. Så nu får han medecin och mår mycket bättre!

hmm...vad kan jag mer berätta.
.
.
Kan visa lite bilder från nyår som jag tagit från dom som hade kamera med sig!


Oj, va suddig den blev, men jaja. Här är det full fart på "dansgolvet". Tror jag har koll på namnen, Ellinor, Elsa, Malin och jag :p


Haha, Jag och Milla


Conny och Elsa


Elsa och Matilda


Jag, Christian och Linnea

Söta värdparet Matilda och Alex nyårspussas ;)

Haha! Bästa bilden, eller hur?
Vi körde ett kortspel och Linnea skulle utmana någon i armbrytning. Vi kämpade på rejält. Och som ni ser gick killarna igång på det också!

Det va det bästa nyårsfirandet på länge. Träffade massa nya människor och hade riktigt roligt hela tiden!

2011!

2011-01-03

Idag kom jag hem efter ett långt nyårsbesök i Timrå. Dagarna rullade på i en hissnande fart däruppe. Fyllda av mys och roligheter :D

Nu är det Back to reality ska packa lite lådor och fixa inför flytten den här veckan har jag tänkt. Vill gärna ha det mesta fixat här hemma när det är dags att åka upp med flyttlasset i februari. Är så galet sugen på att fylla upp lägenheten redan nu!

Ska sno lite bilder från dom som va med på festen hon Alex i helgen så berättar jag om mitt nyår då ;)



Så länge bjuder jag på en bild på mig och min blivande sambo. Hihi va konstigt det känns. Men fantastiskt :D

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!