Lagom

2012-02-29
Livet rullar på i en alldeles lagom fart idag och innehållet i dessa 24 timmar känns sådär lagom. Bjuder därför på lite bilder som jag gillar lite extra mycket idag.
Fick ett sms från en av mina favoritflickor som berättade att hennes knäoperation idag hade gott bra, vilket gör mig väligt glad för hennes skull. Hoppas att allt går bra nu och att vi kan boka in en dejt nästa gång jag kommer söderut! :D
.
Pratade nyss med mamma på skype och fick en lägesrapport från livet i Vågbro. Där töar tydligen snön bort fortare än fortast. Det gjorde att jag tänkte på den här bilden från en väldigt speciell afton i Skärså tillsammans med järngänget. Vi skottade oss fram till Linas stuga för att tillbringa en fantastisk kväll-natt-dag tillsammans. Till en början fick vi inte igång något rinnande vatten så vi kom på den briljanta iden att smälta snö för att "överleva"...typ. Haha. Men om jag inte minns fel så fick vi igång vattnet ganska snabbt därefter. Ska nog inte gå in på så många fler detaljer, men det finns många minnesvärda stunder därifrån ;)
.
Bara för att den här bilden gör mig så glad!
Ha det fint alla ni :D


Besök och massa bra!

2012-02-28
Dagens höjdpunkter!
- Vaknade i ett Umeå som var ännu soligare än igår plus att det var varmt så det droppade för fullt från taken.
- Cyklade till skolan och kände att majoriteten av det som dagens föreläsning vad logiskt och förståeligt så humöret och hoppet, om att inte behöva pinas genom den här kursen, är på topp!
- Cyklade hem, mötte upp kusin Maria och sen åt vi lunch tillsammans med Henke uppe i lägenheten.
- Efter det drog pojken på föreläsning och jag drog med mig Maria på en promenad runt universitetet i skolskenet.
- Köpte med oss kakor på vägen hem och smaskade på dom tillsammans med ett glas saft och massa prat innan det tyvärr vad dags för Maria att rulla iväg.
- Efter det gjorde jag ett sista ryck för dagen och körde ett pass stepmuskel på IKSU med Ida och Ellica.
Så nu sitter jag här i soffan med en kopp te, är sådär skönt trött i kroppen och glad för att det har varit en så bra dag idag. Var så kul att Maria tog sig tid att kika förbi så jag fick en dos av släkten. Nu har jag lovat att vi ska komma och hälsa på henne och Micke också. Fattar inte varför vi inte gjort det tidigare när vi ändå har varit i Timrå- och Sundsvallområdet...men nu är det skärpning! ;)
Hittade en söt bild på självaste Kusinvitamin när hon agerar tärna i
Luciatågsstafetten på Jul-i-Juli-festen i somras :D

Så, sammanfattningsvis vill jag utnämna detta till den lätt bästa tisdagen på länge!

måndag :) ...TISDAG :D

2012-02-27

God afton alla ni där ute i världen!
Här i mitt Umeå har det varit en solig och kylig vinterdag som inleddes med kursintroduktion och föreläsning. Några veckor framöver ska jag och mina klassisar roa oss med databasdesign, som kursen heter. Känns som att det kommer bli en helt okej kurs så vi håller humöret uppe 👍

Förutom den dagsrapporten kan jag meddela att IMORGON är det en extra bra tisdag! Jag fick nämligen ett sms från kusin Maria häromdagen som ville komma och hälsa på en sväng imorgon. Jag har föreläsning på förmiddagen och efter det ska vi höras, så det blir nog lunch här hemma så hon får se hur vi har det!
Ska bli så skoj med besök och extra skoj med besök hemifrån :D


Söndagslut

2012-02-26
Vad har hänt sedan sist?
Jo! Till att börja med så vad jag ju iväg till Skellefteå i torsdags där dagen fylldes med diverse aktiviteter.
Busstur dit på morgonen med frukost ombord och bland annat ett stopp efter vägen för att låta ett gäng renar korsa vägen.
Väl däruppe blev vi välkomnade med frukt, godis, gratisgrejer och några skumma föreläsningar.
Efter det bjöds vi på lunchbuffe och efterrätter innan det var dags att delas upp i olika grupper för att åka iväg på studiebesök hos olika företag. Den turen som jag hade valt att åka på innehöll först ett besök på ett företag som heter Tieto, efter det åkte vi till företaget Visma där vi blev bjudna på massa fika och fick även träffa TV4 som kom förbi en sväng. Efter det besöket bart det en gemensam promenad till det sista besöket som var hos reklambyrån North Kingdom.
Jag orkar inte skriva mer ingående än att det var väldigt givande besök på företagen. Det gav en liten spark i baken när det gäller att hålla motivationen uppe i plugget. Eftersom man fick konstaterat att vi har en framtid som ser ljus ut när det gäller att få jobb och vad man kan jobba med inom det här området.
Dagen avrundades med en fruktstund och utvärdering innan dethela avslutader med en gala-middag(märkte lite sent att telefonen hade skrivit dals-middag i det tidigare inlägget).
Sedan rullade vi mot umeå igen med läskigt mätta magar från det konstanta ätandet under dagen :P
.
Helgen som sedan flugit förbi har innehållit uppsats-skrivning, tre rättersmiddag och ett peppigt pass på gymmet.
.
Nu blir det ett sånt där spretigt inlägg igen där jag egentligen skulle kunna skriva hur mycket som helst men orkar inte. Så nu säger jag tack för mig och skriver något roligare imorgon ;)
.

En gammal med glad bild. Nu lägger vi oss och startar en ny vecka och dra igång nya kurser!
HÖRS!

UppOchHoppa!

2012-02-23
Om en timme sitter jag och massa andra informatikare i en buss,påväg till Skellefteå för att ägna dagen åt studiebesök, föreläsningar och sånt där. Gratis lunch, fika och "dals-middag" har också utlovats. Känns kul med lite variation från klassrummet. Hörs!

LöRdAg

2012-02-18
Hade en faaaaaaaaaantastisk kväll igår. Vi vart totalt sju tappra själar som skålade, spelade galenpanna, skicka bomben och sedan traskade till Origo för att skaka rumpa och sjunga oss hesa på dansolvet. Vi är alla så olika egentligen men lyckas ha så roligt tillsammans vilket gör stunder som igår så uppskattade :D
Idag har jag startat dagen med en dunderbrunch i soffan. Känner inte av gårdagen varken i kropp eller knopp och den där förkylningen som jag var orolig över känns som bortblåst. Så nu snart ska jag dra mig upp till IKSU för att komma igång med dagen på riktigt. Sen ikväll ska jag ha en myskväll med mig själv och Melodifestivalen!

Fredagsfint

2012-02-17
Jag trodde att jag hade planerat dagen in i minsta detalj. Tänkte först vara duktig och stanna kvar i skolan efter föreläsningen för att plugga på essän och dra till IKSU efter det för att sedan gå och handla lite på ICA. Men icke.
Jag försökte sitta kvar efter skolan med det höll inte. Solen sken utanför och jag hade myror i brallan. Så jag cyklade hem, bytte om och gav mig ut på en promenad istället. Vilket jag verkligen inte ångrar såhär i efterhand.
Se själv va fint det var vid Nydalasjön när jag passerade den!
.
På vägen hem gick jag förbi ICA och handlade lite gotta. Nu ska jag snart sätta mig och avnjuta en delikat fredagsmiddag med mig själv och ett glas vin. Sen är det dags att piffa och tagga till innan det börjar droppa in folk. Ikväll är det nämligen Grafisk Form-Reunion här :D

Snor, serier, skrivning

2012-02-16
Nyss stod jag i hallen och gav min man en avskedspuss innan han traskade iväg till bussen som ska ta honom till Hemavan. Så nu är det bara att vänta och se i vilket skick han kommer vara när han kommer tillbaka på söndsgkväll. Time will tell ;)
.
Så nu är lägenheten min och jag fortsätter den här dagen med att ligga i soffan med snorpapper och växlar mellan att skriva på min uppsats och titta på serier. Har en förkylning som kommer smygande och jag vägrar låta den bli värre än att var snorig och ha lite halsont på morgonen. Så idag tog jag en lååång sovmorgon, har ätit massa kiwi och dricker vatten i mängder. Håll tummarna för att det inte är värre imorgon!
.
NU! Tillbaka till Cougar Town, som är den serie jag är besatt av just nu :D

Hjärteflarra

2012-02-14
Han är bra söt den där Henrik, som låter mig hitta denna överaskning i kylskåpet. Nu har jag något att roa mig med hela långa helgen då han åker till fjällen på skidresa. Den kommer glatt förtäras på fredag i goda vänners sällskap då jag bjudit hit folk från vårens Grafisk Form-klass för att ha en liten reunion. Ser verkligen fram emot det!
.
Hoppas att ni haft en fin dag!

weirdoh

2012-02-12
Även denna vecka avslutades i lugn och ro med några jäsiga dagar här på Lilljansberget. Igår och idag invigde vi dagarna med att svettas på IKSU för att sedan kunna strosa runt i lägenheten resten av tiden. Vi gick till Skogis (ett kårhus i närheten av IKSU) efter dagens pass och tänke unna oss lite smarrigt söndagsfika (Skogis har gudomligt söndagsfika med bara hembakade kakor i stooora bitar) men det va fullt med folk därinne och lång kö, så istället promenerade vi hem i solskenet. Väl hemma var vi fortfarande fikasugna så jag snodde ihop ett gäng kladdiga chokladmuffins som vi smaskade i oss med en kopp kaffe.
Men hualigen va smörigt och puttinuttit det låter!
.
Vad kan jag skriva för att väga upp det här?
Kastar in en helt opassande bild, och redigerar den underligt i photoshop för att vara lite "wild & crazy" (haha, jag blir så trött på mig själv ibland. Läggdags snart!).
Men detta kanske ledet till att någon undrar vad det är för bild, och varför jag ser ut som jag gör på den?
Då kan jag meddela att det är från en väldigt, väldigt, VÄLDIGT underhållande sommarafton tillsammans med Jenny och Pontus (Va det någon mer, Malin? Frida? kanske?) när vi åkte ut till Stenö en sväng. Tog en promenad på stranden och hade med oss färdkost i form av rödvin i PET-flaska. Ansiktsuttrycket illustrerar hur jag skulle se ut om jag var på jakt efter lite lammkött (eller hur Jenny?), därav handen som liksom river sådär fräsigt i luften. Haha, to much information?
Nu har ni fått en uppdatering i alla fall......haha, jag är så bra på att roa mig själv. Hoppas att ni inte tycker jag är alltför underlig.
.

Sömnmedel jag saknat

2012-02-07
Hittade en bortglömt korsordstidning som jag fjäskade till mig från pappa under den senaste Söderhamnvistelsen. Nu här jag tagit med den till sängen för att släppa alla tankar på skola och annat för ikväll. Det tar vi tag i imorgon igen. Känns lite extra fint att några korsord redan är påbörjade av pappa. Ger en värmande känsla att bli påmind av päronen där hemma i vågbro. Hoppas ni haft en fin dag allihop!

Nu vill jag somna snabbt så jag får äta go-frulle imorgon!

2012-02-06

Fullt upp med att ta det lugnt

2012-02-06
Helgen flög förbi väldigt långsamt och härligt. Jag och pojken lyckades roa oss tillsammans med varandra hela helgen och hade det väldigt lugnt. Matlagning, film, chips och grönsaker med dipp, promenad, melodifestival, gym, ja typ så såg aktiviteterna för helgen ut. Väldigt fint i min värld i alla fall!
.
Nu är det måndag och jag startade veckan med föreläsning och träningsvärk. Försökte kurera det sistnämnda med att följa med Mairon på ett pass BodyBalance efter skolan. I skrivande stund springer jag fram och tillbaka mellan soffan och ugnen där det gräddas bröd. Nu för tiden är det knappt så vi tänker på att köpa bröd utan jag bakar hej vilt när det behövs. Det blir så mycket godare och känns bättre i själen.
.
Nu är det snart dags att ta ut sista plåten med thekakor så jag avrundar det här med en bild så att inlägget inte ser så trist ut.

Glad/Galen/Desperat/Full eller hungrig på nybakat bröd?

Tolka bilden som du vill ;)


Bra bättre fantastiskt

2012-02-03
Idag är min inställning till dagen och världen väldigt mycket bättre än igår. Vet inte om det har att göra med starten på dagen, men det är mycket möjligt. Jag och Henke hjälpte nämligen varandra att vakna och promenera till IKSU på morgonen. Han spelade badminton med en vän och jag spenderade 45 minuter i simbassängen följt av ett pass vattengympa tillsammans med ett härligt gäng tanter och farbröder. Låter det inte fint så säg?
Sedan dess har jag suttit och tränat på programmeringen och pluggar med inställningen Fasen va gött det kommer kännas när jag kan glänsa med att JAG kan programmera och läsa programkod istället för Fan va drygt det här är, man fattar ju ingenting, så jävla värdelöst...haha jag låter som en riktig nörd nu ;)
Som grädde på moset (visst är det så man säger?) har jag suttit och tittat på vad det är för bilder jag har på datorn nu och hittat en massa som väcker fina minnen och som gör mig glad. Här är några av dom:
Humor från London
Jag och Linnea på finsittningen efter nollningen i höstas.
Linnea och jag var i samma nollningsgrupp under aktiviteterna, men hon läser beteendevetenskap. Hon bor i huset bredvid här på Lilljansberget så härom veckan följde jag med henne och Josefin (som också läser beteendevetenskap) på en promenad vilket var väldigt skoj. Dom är så härliga att umgås med så det är kul att kunna hålla kontakten, även om det sker alltför sällan. Men men, tycker om den här bilden i alla fall som jag tycker avslutade nollningen väldigt fint!
Två av världens absolut fantastiskaste människor, ingen tvekan som saken!

Det är kallt idag

2012-02-02
Varför ska det vara så svårt med programmering? Det är ju bara en grundkurs vi läser med det är i princip obegripligt. Till vår räddning finns det däremot en kille som gjort över 100 tutorials på YouTube, på svenska (!!!) som verka kunna få pusselbitarna att falla på plats. men men, nu ska jag inte klaga mer över det.
.
Istället vill jag veta vad där är för pundhuvve som ställt en jävla soppåse i trapphuset?! Luktar ju helvete så fort man öppnar dörren. åååh, blir så less på idioter.
.
Men det är tur att jag har en del riktigt fina dagar den senaste veckan som kan gör mig glad! Var ner till Söderhamn över helgen och kalasade med släkten på kusin Marias 30årsfest som var huuur kul som helst. Sen på tisdag-onsdag hade vi Lina här på besök över natten eftersom hon skulle gå på universitetet och kolla in olika program eftersom hon är sugen på att börja plugga till hösten. Så det va väldigt mysigt att umgås med henne och prata om allt mellan himmel och jord :D
.
Men nu ska jag återgå till lunchen och att titta på tutorials. Sen blir det IKSU ikväll, dags att komma tillbaka till verkligheten!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!