Kvalitetstid

2012-10-24
Idag tog två hälsingejäntor en solig (och blåsig) promenad längs älven, landade på ett konditori, köpte varsin latte med tilltugg och pratade om allt mellan himmel och jord. Vänner och fika är en så fin kombination för att komma ikapp varandras tillvaro. Mer av det vill jag ha! 
 
Längtar för övrigt som en tok till nästa helg då det är dags samla ihop mamma och syskonskaran för en helg i Stockholm. Då blir det mycket prat och påhitt för att komma ikapp varandra kan jag lova! :D 
 

Ballongtur utan risk för skur

2012-10-23
Nu börjar vintern närma sig mer och mer här i Umeå. Minusgrader och frost är vad man vaknar upp till. Men så är det mer blå himmel och solsken utomhus på dagarna så det är inte så farligt som man kan tro. Jag tycker i alla fall det är skönare med kyla och riktig vinter istället för grå och slaskig höst. I lördags var det en sån där fin och kall dag. Där himlen till och med pyntades med en luftballong utanför vårt fönster. Dom brukar dyka upp ibland och är så fina att på. Ser så fridfullt ut att bara glida omkring sådär uppe i det blå. Jag och Henke funderade över vart i Umeå det är dom startar och landar med ballongen. Undrar vad det kostar att åka med? Lär ju vara en upplevelse som inte är lik något man tidigare gjort. Någon gång i livet skulle jag nog vill prova! Skulle ni våga? 

Söndagarnas söndag

2012-10-21
Ja idag är det verkligen söndag på riktigt. Majoriteten av dagen har spenderats i soffläge förutom en sväng till affären för att bunkra upp diverse gott och ingredienser för en hejdundrande tacomiddag. Som det ska vara! 
 
Det blev lite utgång på staden igår men det är inte den största anledningen till att det blev en rejäl vilodag idag. För igår var det nämligen inspirationsdag på IKSU och dom hade dagen späckad med spännande pass och gästinstruktörer till höger och vänster. Jag, Ellica, Ida och Emelie hade taggat till rejält och var med på fyra pass under dagen. Vilket idag har resulterar i en stadig träningsvärk. 
Vi började dagen med NTC, Nike Training Club, som var ett 60-minuters rivstart på dagen. Massa övningar i korta intervaller och med en intruktör som jag kunde förstå vad hon hade ätit för krutpulver till frukost. Helt galen som hoppade runt och orkade allt och lite till, på ett bra sätt i detta sammanhang alltså. 
 
Passet efter var det ROLIGASTE JAG NÅGONSIN GJORT i träningsväg! Kangoo Mix med den fantastiske intruktören Jorge Mix. Man fick hoppa ett par skor med en speciellt "fjädring" eller vad man ska kalla det. Och sen hoppa runt och bara ha kul i en timma. Det var många som kikade in och filmade oss under passet, men kan inte hitta någon video från just vårt pass. Men kastar in en här nere ändå så ni får ett hum om vad det är jag försöker förklara. 
Så fantastiskt kul! Ni måste ta chansen att gå på ett sånt här pass om tillfälle ges! 
 
Men det var ju inte allt vi gjorde den dagen. Efter Kangoo-passet blev det återhämtning och lunch innan vi tog oss igenom ett Zumba-pass (med samma gästisntruktör som på kangoo-passet) som var jätteskoj och efter det provade vi något nytt som hette GRIT STRENGHT. Varav det sista var en riktig utmaning för musklerna och den sista orken vi hade kvar. Det var som ett Bodypump-pass gånger 3 fast på bara 30 min. Galet tungt, men vi gjorde det! 
 
Nu vill jag inte skriva mer. Men där har ni en liten sammanfattning av min lördag i alla fall! :D 

God morgon God dag God afton God natt

2012-10-10

Har ni sett min nya jacka? Nej, det är väl mest troligt bara mamma, av aaaalla mina läsare, som har lyckats se mig traska runt i den här uppe i Umeå. Sjukt nöjd är jag i alla fall. Fyndade den på Intersport härom veckan. Så nu är det mycket roligare att ta en promenad eller löprunda eller bara cykla upp till Iksu, när man har något fint att svettas i ;)

Den var t.ex. väldigt uppiggande imorse när jag passade på att ta en morgonpromenad innan det vart lite eftermiddagsplugg på skolan med Ellica och Emilia. Duktigt liv!
Men sen på kvällen kom sötsuget hos både mig och Henke så jag slängde ihop några kladdkakemuffins...mmm yummie!
Kvällen förgylldes även med ett skype-möte där alla systrarna Blad deltog. Snart är det äventyr på G, men kan inte avslöja mer än så här i min välbesökta blogg ;)

Ja, vi avrundar väl där då. Nu har ni en liten lägesrapport. God natt alla kompizzzar där ute!

Morgonmys

2012-10-09

God morgon världen. Nu hade jag gärna haft min kissekatt här för lite morgonmys, men får väl klara mig med Henrik fastän han varken är lika fluffig eller kurrar ;)

Nu har vi avverkat en härlig helg med mamma på besök och en hel måndag därefter. Måndagen var inget att hänga i julgranen, men helgen var härlig. Kunde vart lite bättre väder dock. Trots regn non-stop så roade vi oss med hemmagjord tre-rätters-middag, vinhäng, shopping, promenader, fika och middag på stan o.s.v. innan jag lämnade av min lilla mamma på tågstationen. Många tack för besöket och vääääldigt mycket välkommen åter!

Nu är det upp och hoppa som gäller, heldag på skolan och volleyboll ikväll. Förhoppningsvis kommer jag få en överraskning i brevlådan idag också :D

bra bättre bäst BESÖK!

2012-10-05
 
Jag skulle kunna babbla på en massa om vad jag gjort sen sist. Men det tänker jag inte. För snart ska jag till tågstationen och hämta världens bästaste Mamma som ska spendera helgen här i Umeeee. Jippie! :D  
 
 

Bakartisdag!

2012-10-02
Ikväll roade jag mig med att sno ihop en limpa och samtidigt tömma olika skvättar mjöl som stod och tog plats i skafferiet. Resultatet blev mycket godkänt av Henke och mig själv, och nu längtar jag till frukost så man kan smaska vidare! 
Men först, plugga dugga tills man somnar! 
 


Minnen som peppar igång mig

2012-10-01
Har hittat min för tillfället peppigaste träningslåt, nämligen Passion Pit – More Little Secrets - Original Mix
Inte nog med att den är i perfekt powerwalk-tempo för mig så får den mig att tänka på nollningen och alla dom roliga stunderna eftersom låten är med i filmen om nollningen! Det är tur att vi har nollningen tillsammans med programmen Digital Medieproduktion eftersom det finns en massa filmkameror och duktiga filmmakare i dom klasserna. Såååå, tada! Här får ni en hint om vad det var vi anordnade under två veckor ;)   
 

Tråkdag?...oh no!

2012-10-01
Nu när jag loggade in så hade jag ett påbörjat blogg inlägg från igår. Rubriken var Tråkdag och jag beklagade mig över hur o-produktiv min dag hade varit. Men, innan jag skrev klart så smällde jag igen datorn och gick ut på en promenad/löprunda och vips så var humöret mycket bättre. Att göra av med energi gör verkligen att man får mer energi tillbaka! 
 
Jag gav latheten onda ögat och slet mig från soffan ;) höhöhöhöh
(Piratfest juli 2012, på bild: Evil Eyed Ida) 
 
 
Menmen, det var gårdagen det. Dagen idag skulle man kunna tro var en tråkdag eftersom närmare 6 timmar spenderades i skolan med Diskret Matematik-plugg, men den var mycket roligare än förväntat! Vi var ett gäng på 9-10 pers till och från. Vi var väldigt duktiga på att köra effektiva perioder med att lösa olika matteproblem varvat med pauser av hänga-gubbe-lekar ;) 
 
Nu är det snart dags att rulla upp till IKSU igen, Afrodans och en liten come-back på gymmet med min bästa svettkompanjon Lina! 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!