Väder vider väder, dags att tvätta kläder

2012-09-27
Ida Blads liv just nu. Sov konstigt, massa drömmar. Vaknade som ett skott kl 8 och steg upp. Regnet öser ner utanför. Planerna på en trevlig cykeltur till Ersboda är kastade rätt ner i soptunnan. Bokade upp min lediga dag med en tvättid 10-13 istället. Så det får väl bli en hemmafixardag istället. 
Morgonnöjet vart att utforska nya effekter till webkameran. Den stora och färgglada bilden kan väl symbolisera hur jag hade tänkt att känna mig idag. Den under vattnet visar hur jag skulle se ut om jag gick utanför dörren och den sista visar hur jag mest troligt kommer se ut inom kort. Snön lär väl inte vara alltför långt borta ;) 

Rutiner

2012-09-26
Det är så skönt att vara tillbaka i rutiner igen. Skolan skiftar ju från vecka till vecka med lektioner hit och dit samt plugg däremellan. Men rutiner med mat och träning är någorlunda i fas nu och det känns skönt. Det är så bra att både jag och Henrik tycker om att äta gott och att båda kan ta hand om matlagningen. Det kommer som naturligt att maten blir lagad när det det kurrar i magen oavsett vem som har tid eller ork att göra den. Det blir bara gjort och vips så är man mätt, glad och kan inta soffläge resten av kvällen. Teamwork när det är som bäst
 
Sen så var det ju det där med träning. IKSU i mitt hjärta. Må jag aldrig var sysslolös med ett IKSU-kort i min ägo. Bästa Lina har också blivit IKSU-supporter och vi har redan hunnit svettas igenom flera olika pass. Senast var igår då vi överlevde ett pass Bodypump och i måndags mjukstartade vi veckan med en omgång, väldigt fnissigt, Aqua Zumba. Det är så läskigt att skaka ben och rumpa så fort man kan under vatten. Man kan inte göra annat än skratta åt det. Alla borde prova någon gång!
Idag var det dags för mina ben att få sig en genomkörare i springskorna. Så det fick bli en löprunda som avslutades på att Bodybalance-pass på IKSU. Mest eftersom vi inte har något varmvatten förrän imorgon (dom håller på och fixa något med fjärrvärme blablabla...) så jag var hur som helst tvungen att ta mig dit för att duscha. Men det är ett bra pass för att stretcha ut kroppen lite och förhoppningsvis bli smidigare :P 
 
Imorgon är varmvattnet tillbaka och jag har ingen lektion. Tänkte rulla bort på Ersboda för att ta en tur på Intersport och till NetOnNet. Det senast nämnda eftersom min finaste lilla lila älskling (kameran) har ballat ur. Buhuu, hoppas att det inte är allvarligare än att det går att fixa! 
 
Over an out! 
 
 

Jag ska bara...

2012-09-24
Dagarna bara flyger förbi och jag tänker så ofta att "det här kan jag skriva om i bloggen sen när jag kommer hem", men händer det? Nejnej. Då har man helt plötsligt massa annat att göra innan och vips så har det glömts bort :P
Men men, kan faktiskt skylla på att vi vart utan internet hela helgen också p.g.a något fel hos leverantören. Men nu är det tillbaka och jag kan göra en lite snabbuppdatering om läget. 
 
Sedan i torsdagskväll har vi varit kattvakt åt Linas lilla Flora. Så denna lilla krabat har livat upp lägenheten med massa bus och lek! 
Förutom det så har jag varit på IKSU och spelat beachvolleyboll med folk från vår klass och från ettan. Det var riktigt roligt och vi kommer garanterat spela flera gånger. Sen så måste jag väl erkänna att det inte lyckades bli någon vit vecka...i lördags var det nämligen partaj hos Hampus som går i ettan, vilket följdes av utgång på Corona. Men det var en riktigt rolig kväll, så det var det värt! 
 Jag och bästa nollan/ettan Emelie på Corona :D 

Fullrulle

2012-09-19
Skolan är igång på riktigt nu, i alla fall så att det känns. Men jag försöker ta det lugnt och sansat och inte stressa upp mig inför pluggningen. Det är bara att lägga ner tid och komma ikapp så löser det sig :) 
Men för att sammanfatta de senaste två veckorna i nollningbubblan vill jag säga att jag hade fruktansvärt roligt, men att det är skönt att det är över. Det var roligt att vara general och känna att man verkligen kunde styra och ställa här och där. Men mitt hönsmamma-sinne gjorde att stressen och pressen låg på bristningsgränsen ibland när det gäller att ha kontroll på grejer. Men men, allt jobbigt är glömt och nu är jag bra så otroligt nöjd över att ha fått lära känna så många roliga människor och lära känna de jag kände innan ännu bättre. 
Jag i min generalhatt tillsammans med min Indian-kompanjon i form av Erik som var DMP-fadder. Bilden är från poängjakten vi hade nere på stan där ett av uppdragen som nollorna fick var att köpa cheeseburgare till oss! 
Mycket duktiga var dom må jag säga ;) 
 

Nu ikväll har jag varit på IKSU en sväng, är så skönt att komma igång med hurtigheten igen! Och snart ska jag fara ner till stan för att hänga med några i SVP1-klassen. Det är massa roliga människor i den nya systemvetarklassen och ikväll ska dom köra LASERDOME. Och vem får följa med då? JO, JAG! Hur kul?!?! Det här kommer bli sååå skoj! 
 

En bergochdalbanevecka

2012-09-10
Nollninen/Inspakrken har avverkat en vecka av aktiviteter så som faddermiddag, vinbrännboll, pubrunda och maskerad. Det har varit många roliga stunder men jag har också kännt av mycket stress och press. Men man lär sig allt eftersom hur man ska hantera situationer där man måste kliva fram och ta kommandot för att organisera aktiviteter med närmare 100 personer åt gången. 
 
Nu har vi en vecka med aktivteter kvar som avlutas med en finstittning på lördag, som jag ser fram emot sååå mycket :D 
 

Nystart

2012-09-02
Hej Folket, Hej Bloggen, Hej Umeå, Hej söndagsmorgon, Hej Ida Blad 21 år och en dag gammal! 
 
Jajamen, då är man tillbaka i norr och det känns riktigt bra. Har haft en underbar sommar i Söderhamn med jobb, släkt och vänner. Det gör inte så mycket att det var skitväder mest hela tiden. Det va ett bra sommarlov ändå och nu är jag redo och peppad på ännu en universitetstermin.
Först och främst är det två veckors nollning som väntar. Igår hade vi en kick-off-fest med faddrarna och för mig blev det kombinerat med födelsedagsfirande. En mycket trevlig afton må jag säga! 
 
Idag är det en seg start. Senare ska jag och Lina ta en promenad, för just det! Lina har ju flyttat upp nu, känns huuur kuuul som heeelst! Och sen ikväll kommer Henke upp. Har längtat så mycket att komma tillbaka till sambolivet efter en sommar med 15 mil emellan oss.



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!