Duktigt och gottigott

2012-06-07
Nyss hemkommen från skolan där jag turboskrivit 2500 ord på knappt 4 timmar och därmed är klar lämna in mitt första systemvetarårs sista skrivuppgift. Säger som Henke sa, tänk om man kunde vara så effektiv på varje uppgift man får! ;) Imorgon väntas projektredovisning kl 8 på morgonen och sen är det SOMMARLOV! :D
-
Bjuder på några riktigt goda bilder från i måndags då vi var på restaurang Angelini och åt födelsedagsmiddag
-
Först fick vi en aptitretare: Friterat tunnbröd med en röra på rökt renkött och soltorkad tomat
Efter det kom förrätten: Halstrad pilgrimsmussla med potatis & parmesansoppa samt sikrom
Det lilla tunnbrödet var sååå gott och en klockren röra ovanpå. Förrätten var riktigt spännande. Soppan var fantastisk och pilgrimsmusslan passade perfekt där i. Var första gången som någon av oss åt pilgrimsmussla så det var ett bra första intryck.
-
En glad Henrik fick äta detta till huvudrätt: Grillat oxinnanlår med lammkorv & lökkompott som serverades med rödvinssky och potatis- & parmesangratäng
Någon som inte tror mig när jag säger att det var rejält gott? Fick massa kött och en liten form med gratäng som hamnade utanför bild. Blev galet mätt!
-
Efterrätten bestod av: Cremé Brulee med smak av passionsfrukt
En prima avslutning på middagen som serverades med kaffe.
Kan verkligen rekommendera restaurang Angelini i Umeå! :D

Dagen efter igår

2012-06-06
Signe och Rebecka fixade i ordning så bra som samlade ihop klassen (eller i alla fall delar av klassen) ute på en jättemysig udde vid Nydalasjön som kallas Hällan!
-
Det grillades pinnbröd och mashmallows och korv och kött och muffins till och med!
-
Vi gjorde en öl-/ciderkyl i sjön :D
-
Som sagt, ett jättefint ställe!
Det fanns 4-5 grillplatser ute på udden och alla användes flitigt av flera grillglada sällskap. Senare på kvällen var det två killar och två hundar från ett av gängen som badade ute på bryggan! Haha, galningar :D
-
Vi hade elden igång ända till strax efter tolv tror jag. Allt som allt var det en jättehärlig kväll med mycket prat, kubbspelande, mat och dryck. Somnade som en stock när jag kom hem :D

Hurra hurra HURRA

2012-06-04
För det är Henriks dag idag!
Gossen min blir alltså 23 år denna soliga och fina dag. Är dock tveksam på om det är han eller jag som är mest upprymd idag, haha. Däremot var min fantasi inte den bästa när det gäller presenter som kan slås in. Så istället ska jag bjuda honom på en (förhoppningsvis) fin och god middag nere på stan och ett biobesök efter det. För att piffa till beskedet om vad han skulle få så gjorde jag detta förklarande kort som han fick imorse. Haha, känner mig som en 5-åring när jag tänker på att jag gett honom en teckning i födelsedagspresent...
-
Jag var dessutom extra snäll och gjorde scones-muffins imorse så det blev en lite roligare frukost än att knapra hårdbröd. Håller på att äta upp innehållet i kyl och frys inför sommaren, så det blir att man tar vad man har.

Min nya fina...

2012-06-03

...leksak som ska följa mer och föreviga hela sommaren och många andra stunder därefter!

Mer fina bilder i bloggen ska det bli också!

-

Här kommer ett smakprov från alla testbilder med kameran i helgen.

Mannen in action med att servera förrätt i lördags. Paradrätten soppa på ugnsrostade körsbärstomater, yumyum!


Yra runt i Ume

2012-06-01

Förra helgens bravader bestod av två dagar som mestadels spenderades på Mariehemsängarna tillsammans med solen. Var väl bara häromdagen som man kunde känna sig som människa igen. Men heeeelt klart värt det. Längtar ju redan till nästa år liksom ;)

1. Mannen som jäser i sin brassestol och kollar på brännbollsmatcher

-

2. Mannens vänner införskaffade sig en begagnad soffa som de bärde med sig till ängarna. Tror dock inte den fick följa med hem efter helgen ;)

-

3. Var skapligt varmt i lägenheten och på balkongen!

-

4. Under lördagen utrustade jag mig med en kalasfin polkagrisbränna i ansiktet. Är nog tur att bilden inte helt lyckades fånga hur jag egentlligen såg ut. Kändes som att skinnet i pannan hade krympt några storlekar, näsan lyste rött, armarna kokheta och axlarna sved...det ska kännas att man lever ;)


Våggebro

2012-06-01
Idag tänker jag bjuda på lite kollage a'la mobilbilder från den senaste månaden. Först ut är helgen i Vågbro för två helger sedan. Under de dagarna jag spenderade med familj, släkt och fina vänner hann jag med...
-
1. Fixa ett överaskningsvälkomnande för födelsedagsbarnet (Lisa) tillsammans med Anna (Lisas kompis), Mamma och Sofie. Vi planerade allt in i minsta detalj med banderoll, tomtebloss, vin, blommor och sång. Det gick väl dock inte helt perfekt, haha. Men vägde upp det med några raggarundor på stan.
-
2. Lisa fick ett trädgårdsyatzy av Sofie i födelsedagspresent. Det testade vi såklart på kalaset!
-
3. Mitt upp i allt hann jag med en ost, kex och vinkväll tillsammansm med mina fina flickor i staden!
-
4. Enligt tradition hade vi fisketävling på Lisas kalas, JAG FICK EN FISK!
-
5. Mamma bjöd hela kalassällskapet på BBQ!
-
6. Så gott som hela kalasdagen spenderades i solen ute på nya uteplatsen.
-
7. Alla Vågbrobesök innebär numera minst ett parti UNO
-
8. Pappa och mamma styrde upp en 5-kamp på kvällen. På bilden är det hästskokastning på gång.
-
9. Passande nog vart det koutsläpp denna helg så det blev såklart ett besök på Lugnö för att se klumpedunsarna skutta ut i hagen!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!