#PositivaIda

2012-04-25
Heja skolan!
Läser en kursbok som är ful på utsidan och som var tråkigt i början. Men som nu i sista kapitlen är intressant och förståelig. Så pass att jag ser fram emot seminariet imorgon, för att höra vad andra har att säga om det vi läst. Jag ser till och med lite fram emot att skriva på essän som har med det här kapitlet att göra.
.
Summan av kardemumman: Jag är peppad på att gå till skolan! Jag är pepp på att skriva (jag ogillar annars väldigt mycket alla olika skrivuppgiftet)! Jag har lärt mig något och jag får därför valuta för pengarna (CSN)!
Win-win-win-situation. Nu fortsätter vi leva positivt folket!

Blir lite less men men är jävligt glad ändå

2012-04-24
Idag har jag varit duktig, det tycker i alla fall jag!
I skolan har jag haft seminarium, skrivit på en essä och fixat massa i arrangemangsutskottet. Nog fasen hade jag kunnat gjort mer, skrivit några fler rader på essän. Men nä, jag orkar inte vara negativ. Jag har ju kommit framåt, inte halkat bakåt?
Är lite less på att stämningen i skolan och till det vi pluggar ofta är negativt. Det är nästan som naturligt att tycka allt är tråkigt och jobbigt. Visst är det inte tiptop alla gånger, men det blir ju inte bättre av att ha den inställningen från början. Jag försöker ofta tänka positivt, se det bra med det vi lär oss. Men det blir lätt att även jag pratar om hur less jag är på uppgifter, lärare, upplägget. Fast egentligen kanske jag inte tycker så, inte bara. Jag tycker ofta att det finns något bra. Men jag vet inte, man hamnar väl i grupptrycket på något vis och pratar på samma sätt med varandra.
Äsch, jag har så många tankar om det där, men är så dålig på att få ner det i skriva ord. Så innan det börjar sväva och spreta iväg allt för mycket sammanfattar jag med att jag är GLAD, även om jag ibland råkar gömma det bakom några negativa kommentarer här och där. Det är så tråkigt att vara bitter. Det kan dom andra få vara, jag tänker fortsätta vara glad och se saker positivt så länge jag kan, i alla fall i mitt egna huvud.
Nu tänker jag berätta något som bara är positiv i alla fall. Idag fick jag hämta ut mitt röda vrålåk från cykeldoktorn!
Den åkte in med ett punkterat bakdäck, men med lite bidrag från världens bästa mamma, kom den ut med nya däck fram och bak, ny stänkskärm fram samt servade växlar och bromsar. Det har aldrig varit så underbart att cykla som påväg hem från verkstaden idag. Det var som att rulla fram på moln. Tack Mamma!
Hm, är det något mer jag kan berätta....Jo just ja. Här kommer det allra, allra, bästaste till slutet: LINA SKA FLYTTA TILL UMEÅ! Hon har sökt utbildning och fixat lägenhet till hösten. Så om några månader kommer vi ha 10 minuter till varandra. H E L T F A N T A S T I S K T R O L I G T ! Jag är så glad så glad så glad och längar längtar längtar. Vi kommer hitta på så mycket roligt tillsammans.
Hoppas ni överlevde det här väldigt blandade och helt ostrukturerade inlägget.
Men men, behövde rensa skallen lite :D

Tack för igår

2012-04-23

Jag tror vädergudarna lyssnade på min önskan i det tidigare inlägget. För igår välsignades Umeå med solsken och vägar fria från snöslask!
Funderar på om det har något att göra med att jag var i kyrkan i fredags?
...jo du läste rätt. I fredags följde nämligen jag och Ida (Kalix-Ida) med Ellica till en liten kyrka i stan. Där var Siri, Ellicas syster, med sin gospelkör och hade konsert. Dom va riktigt bra och det var kul att göra och se något lite annorlunda :D

Annars så är det ju måndag igen, jag tänkte ha en plugga-hemma-dag. Har redan plöjt igenom några sidor inför ett seminarium imorgon, men tog en lite paus i soffan nu. Ska bara kika lite på TV så blir det ett ryck till innan det är dags för lunch. Igår var jag förresten och testade ett pass Total Training med Ida. Det var 45 ruskigt effektiva minuter på olika stationer och idag är mina axlar/skuldror döööda. Fantastiskt, det passet ska jag gå på fler gånger! :D

Bjuder på en söndagkvällsfikabild, Ha en fin veckostart alla mina polers därute!


Dagens

2012-04-22

Dagens väderrapport: snö/regn och plask/slask på varenda väg

Dagens önskan: Att den fina väderstationen vi fick av pappa börjar visa en högre temperatur ute på balkongen och resten av världen utanför

Dagens duktigaste: Trotsade vädret och släpade cykeln till Ersboda för att lämna den på verkstaden för en make-over

Dagens fynd: Coop hade massa kött med kort datum = Henke såg till att vi fick med en massa hem att fylla frysen med

Dagens goda: Lördagsfrukost!!! Och kött (såklart) med massa goda tillbehör till middag


Ha!

2012-04-21

Vart sover lejonkungen?





....... i simbassängen!





Hahahaha, vi ignorerar att jag har haft en ointressant liv den senaste tiden och skrattar istället för livets goda stunder!


Hur ska jag klara mig...

2012-04-10

...utan att kunna titta på Animal Planet! Har blivit helt besatt av den kanalen i påsk och fruktar att komma upp till Umeå imorgon, eftersom vi inte har den kanalen ;)


Kom och ta mig långt härifrån *klappklapp* långt härifrån *klappklapp* långt härifrån *klappklapp*...

2012-04-01
Idag när jag gick hem från IKSU knåpade jag ihop ett fruktansvärt bittert blogginlägg i mitt huvud som jag tänkte att jag skulle skriva för att spy ut all min irritation. Men nu, efter att ha fått ta på sig varma strumpor och blivit serverad mumsig middag, vill jag inte skriva allt det där jag hade tänkt. Vill inte riskera att spendera veckans sista timmar sådan maximal bitterhet. Men eftersom jag inte kan undvika att se vad som sker utanför fönstrer så kan jag inte undgå att vara en aning less på dagen ändå.
Varför är det på detta viset undrar ni nu?
.

D Ä R F Ö R !

i skrivande stund närmar det sig väl sisådär 11 timmar av non-stop-snöande...bitter

Inte så konstigt att fötterna blev blöta av promenaden till/från IKSU

som dagen till ära genomfördes med plumsande i 15-20 cm snö. Självklart är det söndag så det är inte en kotte som skottar vägarna...bitter

Det enda positiva är väl att jag inte behöver känna mig stressad att köpa nytt däck till cykeln. Den lär väl få stå stilla ett tag ändå...ändå bitter.

NU VILL JAG BARA HA TISDAG SÅ JAG FÅR KOMMA HEM TILL SÖDERHAMN!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!