H...h...h...

2012-03-30
...h...e...j...!
Hur är läget, vad gör ni?
Här är det en helt vanlig fredag, typ. Föreläsning på förmiddag, snabbt möte med UMSYS (systemvetarförenings styrelse, som jag har gått med i), lunch hemma, promenad med mannen till Ica Maxi, buss hem med massa mat och sedan tacos till middag. Nu: SOFFLÄGE!
Inte roligare än så, men jag trivs. Gött att inte behöva bry sig så mycket. Nu leker vi svensson-liv med fredagsmys!
Sommarversionen av fredagsmys!
Nu ska vi ta en kopp kaffe, dela på en chokladkaka och kasta ett öga på lets dance då och då...hm, kanske liknar mer pensionärsmys än fredagmys?!

Because I'm worth it

2012-03-27
Efter att ha spenderat två timmar i tentasalen och gått därfrån med en riktigt bra magkänsla ska jag nu äta lunch och sen unna mig en det-här-är-jag-värd-shoppingrunda på stan!
.

Ett steg närmare examen
och en dag närmare påsk så jag får komma hem på en weekend i söder
Hej Livet!

Bra dag....

2012-03-24
...Ja! det är det. Konstig nog har jag varit på riktigt bra humör hela dagen fastän mycket hade kunnat förstört det.
.
Började dagen med att spendera 5 timmar på skolan. Alltså, tentaplugg på en lördag.
Tog sen en cykeltur för att rasta benen, efter 1 minut började det regna.
Var och handlade. Hade klätt på mig för mycket och svettades som en gris. Det var galet med med folk så stod 10-15 min i kö, och svettades.
Cyklade hem, i regn som hade övergått till snöblandat. Får punka en km hemifrån.
Men kunde inte göra annat än att vara glad? Inte ens irriterad? Vad har hänt? Harj ag hamnat i någon sorts ingenting-kan-göra-mig-deppig-bubbla? I så fall, stannar jag gärna kvar i den!
Nu avlutar jag dagen med vin och massa annat gott. Henke har Hockey/ölfest med sina pojkar och jag får snart hjälp med att öka tjejigheten i hushållet då Ida och Ellica ska komma förbi. Övertalade dom att lite fest kan vara bra för att lugna nerverna inför tentan på tisdag ;)
Förhoppningsvis kommer Alex ner och har Matilda med sig, så blir det väl i alla fall en fjärdedel med tjejer här ikväll :P

Ha en fin kväll alla mina readerssssss!

Tidsfördriv i mitt liv

2012-03-20
Har väl inte så mycket intressant att berätta. Så jag kastar upp lite annat än bara rapporter från mitt liv.
.
Börjar med ett YouTube-klipp som jag hoppas uppskattas av mina läsare vars hjärtan också smälter lite när små, fluffiga kissekatter gör söta saker :D
.
Ett tips till mina läsare som vill samla vuxenpoäng, eller som är tillräckligt vuxna för att dela recept utan anledning att samla poäng. Det var min klassis Ida som bakade det här och gjorde mig nyfiken på det. Nu är det den nya favoriten i hushållet Blad/Persson.
Bild från första gången jag bakade Tortanto, som det heter.
  • 25 g Jäst
  • 5 dl Vatten
  • 3,5 msk  Olja
  • 1,5 msk Honung
  • 1,5 msk Flingsalt
  • 4 dl Durumvetemjöl
  • 6,5 dl Vetemjöl Special
  1. Smula jästen i en bunke
  2. Lös upp jästen med ljummet vatten blandat med olja, honung och salt
  3. Blanda i mjöl, lite i taget, tills degen släpper från kanterna - Tack ännu en gång för elvispen mamma. Den är ovärdelig i dessa stunder ;)
  4. Jäs i 30 min
  5. Tryck ut (KAVLA INTE!) degen i en rektangel, ca 1 cm tjock
  6. Pensla kanten och rulla ihop degen till en "korv" - Forma till en falukorvsring som på bilden ovan eller låt det vara en korv så får man en enorm limpa!
  7. Jäs i 30 min
  8. Sätt ugnen på 250 grader
  9. Ställ in degen i ugnen och sänk till 200 grader. Låt den stå därinne 20-25 min
  10. Svalna på galler
  11. ÄT!
Här är originalreceptet: http://www.recept.nu/1.38087/leila_lindholm/matbrod/mjol/tortanto
Har dock gjort det i en student-/frukostvariant utan mozzarella, skinka, oliver och basilika. Så det blir ett "helt vanligt" bröd.
Nu ska jag snart skypa med min mor. Men här fick ni lite läsning i alla fall ;)

Ursäkta för skrytet, men....

2012-03-17
Jag kollade just vad jag hade fått för betyg på den sista inlämningsuppgiften från förra kursen. Det var en skrivuppgift som jag va lite osäker på när jag lämnade in den, eftersom jag kände att jag skrev om saker som jag inte hade sån bra koll på. Men nu fick sig självförtroendet en spark i baken när man läser kommentaren från läraren. Jag verkar ju inte vara helt bakom flötet, fastän det känns så på många föreläsningar ;)

Nöjd

2012-03-12
Vaknade på helt fel sida imorse. Tror jag drömde något konstigt som fick mig ur balans då jag inte kunde komma på vad det va jag drömde om. Så jag cyklade bittert till skolan i hopp om att dagen bara kunde blir bättre efter den starten. Och ja, timmarna i skolan blev helt okej. Fyllda med massa grupparbetande och en hel del prat om lite allt möjligt tillsammans med Ida och Ellica.
Men vad är då jag menar med rubriken? Vad hände från det att jag kom hem från skolan och till nu?
Varför är jag så nöjd? Nu är ni bra nyfikna va?
Idag kände jag nämligen att det var dags att ta första löpturen ute i den friska luften. Efter X antal minuter på löpbandet inne på IKSU har jag längtat efter att komma ut, men har varit kräsen på att tillräckligt mycket asfalt ska ha smält fram. Så jag snörade på mig springskorna och 7,5 km senare kom jag hem på en bättre tid än någonsin!
Jag hade planerat att ta en lugn runda för att känna efter hur stor skillnad det var från att springa inomhus, men så gick det så mycket fortare än vad jag vågade tro. Sååå nöjd över mig själv! Och sååå stolt över vad jag faktiskt klarar av! Nu är jag så peppad på att ta fler rundor och känna efter ännu mer hur mycket konditionen förbättrats sen i höstas.
N Ö J D

Världen. Just nu. 30 uppvaknande minuter för alla att se och sprida!

2012-03-07

Jajamensan!

2012-03-06
Idag fick jag och mina homies i skolbänken en snilleblixt!
Nu ska vi bara hitta två till lagmedlemmar innan vi anmäler oss.
Sen blir det 5 svettiga kilometer tillsammans!
Är så grymt pepp på att ha något sånt här att se fram emot!

Dä ä kärlek dä

2012-03-06

När flickan ligger i paltkoma på soffan och lyssnar på radio och pojken kommer hem och överraskar henne med en rykande färsk korsordstidning. Nu kan hon ligga kvar i soffan och sysselsätta sig med kluriga bokstavpussel medan han spelar NHL på tvn.
En liten bit vardagslyx ;)


God Vasaloppsmorgon, allihop!

2012-03-04
Här vaknade jag med ett ryck sådär strax före nio och har nu placerat mig i soffan framför tvn, medan pojken ligger kvar och sussar sött på andra sidan väggen.
Det va en väldigt härligt dag igår med fint besök från Timrå. Mamma Persson, pappa Persson och Bror Persson kom upp vid elva-tolvtiden och hade med sig fina tulpaner som nu står så fint i fönstret. Har saknat att ha lite blommor, men glömmer hela tiden att köpa det när man är på affärn eller stan. Men nuså!
Jag hade snott ihop lite chokladmuffins så vi tog en fika tillsammans och sen en promenad runt campus så dom fick sträcka på benen lite efter alla timmar i bilen. Sen tog vi tillfället i akt och åkte på Ica Maxi och stooooooorhandlade och fick allting hemkört. Så nu är kyl och frys fullt med massa gott!
För att fortsätta dagsrapporten köpte vi hem pizza efter handlingen och slöade framför tvn innan dom bestämde sig för att det var dags att rulla söderut igen vid 18-tiden. Efter det låg vi kvar i soffan resten av kvällen och kollade på Mello.
.
SÅ! nu har ni fått en väldigt utförligt lördagsrapport från mitt liv. Efter det här inlägget är klart ska jag fortsätta pyssla lite i Illustrator som jag började med igår. Blev så taggad när jag började, har saknat att sitta och pyssla med det. Är så skönt att ha något skapande att fokusera på och släppa alla andra tankar för en stund. Om jag lyckas hålla glöden uppe så får ni väl se några färdiga illustrationer/bilder i framtiden!
.
Ha en fin söndag hörrni

Till alla utom Lina...

2012-03-02

Fredagsmyset var inte upplagt för mer än middag och soffhäng. Men vi kunde inte hålla oss, så det blev en rask promenad till Ica för att få med något hem för att få den där riktiga fredagsmyskänslan. Provade Salt Lakrits-chokladen för första gången, riktigt god tycker jag. Spännande men lyckad kombo i min smak.
Så jag kan rekommendera den...till alla utom Lina, som jag vet inte är sådär väldigt förtjust i lakrits ;)
.
Nu börjar gäspningarna komma tätare inpå varandra så det blir nog läggdags snart. Imorgon får vi besök av Henkes Mor, Far och Bror så det är lika bra att vara utvilad så man kan vara trevlig ;D


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!