Morgonpigg!?

2011-09-29

God morgon världen
Jag har visst börjat med en ny vana. Jag lyckas vakna 1/2 - 1 timme innan väckarklockan på morgonen. Blir kissnödig, kissar och sen är det ju onödigt att somna om. Så då lägger jag mig framför tvn och spelar spel på telefonen ett tag.
Ändå ganska skönt att inte behöva stressa på morgonen :p

Såhär ser det ut just nu. Regnar ute igen :/


Yey!

2011-09-28

Nu finns det en App för blogg.se. Så nu kan jag blogga från mobilen. Kommer säkert bli fler snabba små uppdateringar nu!

See ya soon ;)

Provar att lägga upp en bild också. Tog en från bilderna jag har i telefonen. Blev galet chokladbollssugen nu! :D


Skola, en enorm kaffe och Christer

2011-09-28
Hej, sorry för att ni missat fyra dagar av mitt liv. Förstår att ni har varit väldigt nyfikna?
Men nu ska vi se om jag kan uppdatera er. Hm, fyra dagar.
Söndag? Tvättning och städning
Måndag? Föreläsning och träning
Tisdag? Fixa pass och ineffektiv pluggning
Ojoj, vilken vecka hörni!
.
eller inte. Ni får ursäkta min bittra ironi. Jag är mest irriterad på mig själv för att jag inte gjort något vettigt av tiden och istället tyckt synd om mig själv för att jag inte gör något. Hur hänger det ihop egentligen?
Men idag har jag varit duktig och suttit i skolan och skrivit på min rapport som ska in på fredag. Pisk på mig för att jag skjuter upp saker. Nästa gång ska jag börja i tid!
.
Nu ska jag lyssna på Christer i P3 och sitta kvar på den här stolen i två timmar till och skriva.
.
HeadlineImage
Hittade en bild på instutionens hemsida där nu kan se hur det ser ut i vårt klassrum. Vårat program går att läsa på distans i Örnsköldsvik och Skellefteå också. Så alla våra föreläsningar och seminarium sänds via videokonferens. Här kan ni läsa mer om det om ni vill http://www.informatik.umu.se/om-institutionen/artikelarkiv/

Underbara smärta

2011-09-24
Ida hurtbullen Blad sitter här och skriver!
Det är verkligen så att när man väl skaffat gymkort på IKSU blir man smått beroende att svettas. Det är så pass att jag var på ett Indoor Walking pass nu på förmiddagen, innan frukost till och med!
Så nu sitter jag hemma, nöjd som fan, och äter en fantastisk frukost/brunch. Har ju varit på en del pass under veckan också. Bland annat i tordags då jag drogs med på dubbelpass. Först Bodypump och direkt efter Zumba. Jag har längtat efter lite rejäl träningsvärk, och jag kan säga att Bodypumpen har satt sina spår i VARENDA muskel, underbart!
Zumba var för övrigt sjukt kul! Det ska jag gå på många många många fler gånger :D
.
Hoppas ni har en fin helg!

B.L.Ö.T.T

2011-09-22
Torsdagen den 22 september är blöt här i Umeå. Det är väl typ det enda jag har att säga om den här dagen.

Myskväll med mig själv

2011-09-21
(Ignorera den fanstastiskt naturliga reklam-posen. Det här vart den minst suddiga bilden. Hann börja äta mackan innan jag kollade på bilderna ;)
.
Såhär har jag det ikväll i alla fall. Jag dissade IKSU idag och jäser i soffan med en bärsmooooooothie och en smörgås av hembakat (!) bröd. Henrik är och kollar på innebandy så jag har lägenheten för mig själv ett tag nu ;)

Tänkardag

2011-09-21
Hej!
Idag har varit en produktiv dag, men ändå inte. Va på skolan och lite grupparbete imorse och sen har jag legat i soffan och läst på det jag behöver inför föreläsningen imorgon. Det känns som att jag redan gjort det som "måste" göras. Så nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra. Så jag sitter mest och funderar bara.
Det här är nog de största frågorna i Ida Blads liv just nu:
  • Vad ska jag skriva min rapport om? (har nästan bestämt mig)
  • Ska jag dra på IKSU och träna (för tredje dagen i rad!)?
  • Och i så fall, vilket pass ska jag gå på, spinning, pump, step?
  • Vilken dag ska jag boka tvättid?
  • Vad ska vi äta till middag?
  • Vilken blir den fjärde skivan att trycka in i CD-spelaren? (ja, jag lyssnar helst på fysiska CDskivor i en CDspelare då jag pluggar)
  • Ska jag ta mig en till kopp kaffe, nu när den förra han kallna medan jag skrev det här inlägget?
Och nu tycker jag att det här inlägget ska prydas med en från en av de finaste kvällarna i somras
(är nog fasen en av de finaste kvällarna i mitt liv!)

Sittningen

2011-09-20
Jag kan berätta lite om finsittningen som ägde rum i fredags! Det var en riktigt mysig och rolig kväll med fördrink, trerättersmiddag, en massa skoj och spex som sedan avslutades med nattklubb och röj på dansgolvet!
.
På första bilden ser ni Ellica, Mairon och Linnéa som kom hem till mig innan kalaset drog igång. Vi piffade oss och tog något glas tillsammans innan vi gick till Corona, där sittningen höll hus.
(Vi har alla tre varit i samma nollningsgrupp så vi har lärt känna varandra på det viset. Ellica går samma program som mig men Linnéa och Mairon går Beteendevetenskapliga programmet)
.
Vi hade vår nollning gemensamt med Beteendevetenskapliga programmet (BIT) och Digital Medieproduktion (DMP). På bilden i mitten sitter Linnéa tillsammans med Andreas som blev Årets Nolla från DMP. Vinsten var en neonrosa overall som han fick ha på sig hela kvällen och som sedan vandrar vidare till nästa års nolla. Årets Nolla från SVP och BIT fick en fin tiara att ha på sig under kvällen.
.
På sista bilden är Ellica med Josefin som nu går BIT, men som gick Grafisk form tillsammans med mig och Ellica i våras. Det är kul att man fortfarande kan hålla kontakten med folk sen den kursen nu när vi går inom samma institution :)
.
Men nu är nollningen som sagt över! Idag var det en heldag i skolan och imorgon ska vi dra igång med lite grupparbeten. Så nu kan man börja lära känna klassen lite mer :P

Tack MÅNS!

2011-09-19
Hur kul var det inte att få detta i brevlådan idag?
.
Jag köpte en korsordstidning i början av sommaren för att ha något att göra i solstolen. Och eftersom man kunde vinna så roliga priser skickade jag in hela tidningen i slutet av sommaren och nu kan jag ägna hela hösten åt att äta glass! Totally amazing ;)
.
Passar perfekt att vi var och köpte gym-kort igår. Nog fasen kommer vi vara värda en glass då och då!
.
Förövrigt kan jag meddela att jag nu ska bli mer aktiv här. Nollningen hade sin final i fredags med finsittning, så nu har jag tid att skriva och visa bilder här om kvällarna medan levern återhämtar sig efter dessa två veckor. Gym-kortet känns också passande i återhämtningen. Ska snart dra iväg och gå på ett Indoor Walking-pass. Har hört att det ska vara kul och sjukt jobbigt, så jag är riktigt pappad!

Resultatet!

2011-09-12
Får jag lov att presentera Djungelvrålet som gav sig ut på maskerd i lördags!
Såhär blev alltså resultatet av mitt djungelpyssel. Det vart en del bråkande med symaskinen. Eftersom jag inte har någon intruktionsbok till alla inställningar tog det ett tag innan den ville göra som jag ville. Men till slut så blev det en succe! :D

Djungelpyssel

2011-09-09
Imorgon vankas maskerad med Djungeltema. Så nu ska jag och min fina pärla samarbeta för första gången och göra något som jag kan ha på mig.
.
Fick denna underbart fina symaskin av mamma och pappa i födelsedagspresent.
(Ja, jag hade en symaskin innan också. Men det var egentligen bara skräp från Lidl som jag bara kunde använda om jag lånde en reservdel från farmors symaskin. Så den här är 100000000000 gånger bättre. OCH FINARE! )
.
Någon som kan gissa vad jag ska göra? ;)

Tung dag

2011-09-07
Jo jag lever idag, men det är knappt.
Nollningsaktiviteterna har dragit igång för fullt. I måndags blev vi indelade i faddergrupper och käkade middag med våra faddrar + utgång på Corona. Det var trevligt och man lärde känna lite folk. Igårkväll var det dags för den fruktade vinbrännbollen. Det var en rolig kväll. Haha, vet inte hur mycket mer jag ska säga om den ;)
Kan informera att det ALDRIG har varit så underbart med en sovmorgon som det var idag!
.
Bjuder på en bild från i sommras. Men det är typ så o-pepp jag känner mig ikväll. Vi blev skonade av våra faddrar att få en fri kväll. Så jag ligger här på soffan medan Henke är på fest. Är inte ett dugg avis på honom ;)
.
Tror jag ska lägga mig i sängen snart och kolla på tv där tills jag somnar. Sovmorgon imorgon igen. HUR UNDERBART?

Back in town!

2011-09-05
Hej!
Nu är jag tillbaka i min underbara lägenhet i världens bästa Umeå. Så nu är det dags att bli aktiv här igen så folket i söder kan hänga med på vad jag gör om dagarna.
Klockan 15:15 drar första skoldagen igång. Så från och med idag ska Ida Blad tillbringa tre år på
Systemvetenskapliga programmet med inrikting mot design, innovation och interaktion
.
HÖRS! :D
Fina flickor som kom på min lilla födelsedagsfest ;)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!